Autor Wątek: Pomysl na pierwszy dluzszy wyjazd z baba.  (Przeczytany 3644 razy)

Offline Mężczyzna bepa66

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 18.04.2019
Hehe.
W aktualnym paszporcie mam czysto, bo nowka sztuka.
Ale mysle ze wielki brat ma informacje gdzie przebywalem ostatnimi laty.

Offline Mężczyzna liggy

• Miasto:
  • Na forum od: 12.10.2020
Aż tak źle nie ma - nie ma nawet przepływu informacji między ICE, a policją.
Znaczy może jakiś tam jest, ale policja ma to gdzieś, bo mają swoją robotę.

Albo inaczej - jak naprawdę(!) zaczną drążyć, to pewnie że znajdą. Tylko nikt nie ma czasu na takie pierdoły, bo i po co?
Myślisz, że np. Irańczycy nie przylatują codziennie do Stanów? A owszem... I znowu - co z tego?
« Ostatnia zmiana: 13 Gru 2020, 05:47 liggy »

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
''Jakos USA to kraj do ktorego mnie kompletnie nie ciagnie i jeden z ostatnich na mojej liscie krajow do odwiedzenia.''

też tak myślałem dopóki nie pojechałem , i raczej będę tam wracał
jest tam  moc nie do opisania  8)

ostatnio widziałem w atrakcyjnej cenie bilety z paris do konakry liniami tap , a tam rower free ::)
w gwineii byłem 2 lata temu ale bez roweru , a to baaardzo interesujący kierunek , napewno warty rozważenia :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Może baby zapytaj, gdzie miałaby ochotę jechać? :D Może ma jakiś pomysł, albo chciejstwo na jakiś kraj.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016

Ja to bym baby nigdzie nie brał ( jakbym miał  ;D) Ktos musi chałupy pilnowac ...
« Ostatnia zmiana: 13 Gru 2020, 13:37 Piotr St »
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Signum temporis. Krynica już pewnie rozwodem grozi. :)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Zainteresowały mnie te kempingi w USA. Sprawdziłem ceny za rozbicie własnego namiotu dla jednej osoby =37-48USD. Przegięcie.

Ale na rower można pojechać na Wyspy Kanaryjskie. Przez miesiąc to można zjechać wszystkie. Można, by komfort kobiecie zapewnić, na każdej wyspie wynająć mieszkanie na tydzień i co tydzień się przenosić na nową wyspę.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Jak ktoś chce kempingować, to Argentyna. Kempingi gminne tanie i dobre

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Ale na rower można pojechać na Wyspy Kanaryjskie. Przez miesiąc to można zjechać wszystkie. Można, by komfort kobiecie zapewnić, na każdej wyspie wynająć mieszkanie na tydzień i co tydzień się przenosić na nową wyspę.
Rowerem?

Na inną wyspę rowerem... wodnym. ;)

Offline Mężczyzna bepa66

rufiano - super wiadomosc z tym TAPem - nie wiedzialem ze rower za free maja. Sledze ta ich ostatnia promocje co caly czas wisi. Juz sie grubo zastanawialem czy Mozambiku nie brac za psie pieniadze (no ale to nie za bardzo na rower chyba). Jak cos z Pragi na jesien wrzuca to wezme i wtedy sie problem sam rozwiaze :)

martwawiewiorka - no ale to nie tylko kwestia gdzie chce jechac, tylko zeby rowerowo bylo dla niej spoko na pierwszy raz, zeby potem nie marudzila - a tak jak pisalem priorytetem jest dla mnie zeby sie nie zrazila po wyjezdzie - wiec trzeba jej odebrac decyzyjnosc na tym wczesnym etapie :)

Piotr St - jak najbardziej rozumiem - dlatego do tej pory z kumplami jezdzilem :)

Argentyna to odpada, bo za te wiatry to by mi chyba zyc nie dala.
Kanary - tez mi to przeszlo przez mysl. Wiec to sobie zostawie jako opcje awaryjna. Nie trzeba zaawansowanego planowania a i tanio idzie doleciec bez problemu.

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Kanary powiadasz ? Zeby czasem baba Cię nie przeklnęła za ten pomysł  po x dniu jazdy pod góre  ;D . Tam prawie nie ma płaskiego terenu , prawie non stop podjazdy  (  moze poza paroma miejscami na Fuerteventura i Lanzarote ).  No chyba ze jej elektryka  wypozyczysz :P  .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna bepa66

Hehe - sluszna uwaga.

W takim razie jak narazie to rzeczywsicie ta Korea chyba wygrywa.
Z alternatywa na wschodnia Tajlandie.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
sprecyzuje może , w tap możesz przewieźć rower w bagażu rej. najlepiej w kartonie i nie przekraczaj 23 kg , podobnie zreszta w BA i innych liniach już nie pamietam ..
a tajlandia to zdaje się zamknięta do końca marca  ::)

Offline Mężczyzna bepa66

Spoko, spoko - o jesieni mysle - jakies okolice listopada. (Na Koree musialoby byc wczesniej, bo listopad to juz mogloby byc zimowo).
Co nie zmienia faktu, ze gwarancji nie ma, ze Tajlandia sie otworzy do jesieni.

Aha - czyli poprostu rower wlicza sie w wage bagazu, bez dodatkowej oplaty. No to zmienia postac rzeczy - myslalem ze dodatkowo rower za darmo biora. Ale tak czy siak nie jest to glupia opcja.

Offline Mężczyzna jacun

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.11.2012
Siostry zapytaj, była w paru miejscach i jakby też baba...

Co do kierunków to Czarnogóra wydaje się sensowną opcją - można sielankowo i bajkowo jechać wdłuż wybrzeża - skęcasz w głąb lądu i masz hardcor dla początkujących - całkiem solidne góry.
Hardkora za dużo - pyk w dół i sielanka - bezpieczna opcja. Można zahaczyć sąsiednie kraje... bardziej i mniej "dzikie", kwestia gdzie skręcisz.

Ukraina/rumunia też ciekawa opcja, mniej egzotyczna ale bardzo przyjazna - tam mnie moja zabrała na "pierwszy raz" dekadę temu - efekt dokładnie jaki opisujesz.

Pozdro

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum