Autor Wątek: rama na lata  (Przeczytany 4060 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
rama na lata
« 31 Maj 2010, 20:32 »
Orłowski nie musi mieć strony. Ktoś, kto nie chce kupić jego ramy i tak na nią by nie wszedł, a ktoś, kto chce takową zamówić, to znajdzie kontakt do niego. Myślę, że na brak zamówień nie może facet narzekać nawet mimo nieistnienia w sieci ;)

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
rama na lata
« 31 Maj 2010, 20:42 »
Cytat: "Borafu"
Nie sugerujesz chyba, że to-to jest stroną www firmy, prawda?

Nie sugeruję, jestem tego prawie pewien ;)

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
rama na lata
« 31 Maj 2010, 20:52 »

Offline alfa_tek

• Miasto: z natury
  • Na forum od: 09.04.2010
rama na lata
« 31 Maj 2010, 21:44 »
Ekstra, właśnie ustaliliście, że firma Orłowski super się ma bez reklamy (a może z nią?) w Internecie.  :?

Teraz ponowie pytanie, co godnego uwagi polecacie oprócz już wymienionych marek?
Co z tym Trek'iem?

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
rama na lata
« 1 Cze 2010, 19:52 »
Cytat: "alfa_tek"

Teraz ponowie pytanie, co godnego uwagi polecacie oprócz już wymienionych marek?

Mielec. Nie, to nie jest prowokacja :) Znam opinie, ale sam mam, używam i nie narzekam, a wręcz przeciwnie usatysfakcjonowany jestem, bo rama została zrobiona według mojego własnego projektu, a zaoszczędzony ~ tysiąc zł w stosunku do Orłowskiego miałem na wakacje w zeszłym roku :)

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
rama na lata
« 1 Cze 2010, 22:11 »

Co z tym Trek'iem?

Nie wypowiem się rozlegle o ramach tego producenta, ale mogę się wypowiedzieć o konkretnym modelu. Od lat jeżdżę na ramie TREK 4300 - aluminium 21 cali (model z 2001 r.- FOTO ). Z sakwami na przodzie i tyle ta rama pokonała 5000 km w najróżniejszym terenie. Nie narzekam na sztywność, wytrzymałość.
Jedynie co mi się nie podoba to, to że w suporcie mam mufę 72 mm (miałem kiedyś problem z dostaniem suportu, ale ostatecznie przerobiłem suport 68mm pod tą mufę  :wink:). Inna rzeczą jest fakt, że w mojej ramie są niesymetrycznie rozmieszczone otwory pod bagażnik czy tylny błotnik, ale to nie stanowi wielkiego problemu. Generalnie jestem zadowolony z tej ramy i mam nadzieję, że jeszcze wiele lat mi posłuży  :)

Offline Mężczyzna marcopiotrowski

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 12.04.2009
    • http://www.biketrips-mp.vacau.com
rama na lata
« 1 Cze 2010, 22:39 »
Ja już prawie 10 lat jeżdżę na Giancie -  http://archive.giant-bicycles.com/pl/030.000.000/030.000.000.asp?year=2001&model=9711 i wcale jej nie oszczędzam. Aluminiowa, waży niecałe 1,5kg, a przeżyła ramy kumpli (wspólne szaleństwa po wertepach, skakanie), także te ze stopów stali.

Offline alfa_tek

rama na lata
« 2 Cze 2010, 09:57 »
Cytat: "marcopiotrowski"
Ja już prawie 10 lat jeżdżę na Giancie -  http://archive.giant-bicycles.com/pl/030.000.000/030.000.000.asp?year=2001&model=9711 i wcale jej nie oszczędzam. Aluminiowa, waży niecałe 1,5kg, a przeżyła ramy kumpli (wspólne szaleństwa po wertepach, skakanie), także te ze stopów stali.

Ja też od dobrych kilku lat jeżdżę na Giant'ie, od 4 z sakwami. Podstawowy model Sierra, ale kiedyś kosztowało mnie sporo wysiłku, żeby ten rower kupić. Trochę już chyba z niego wyrosłem, przydałaby się pewnie większa rama, no i w końcu chciałbym spróbować jak to się jeździ na kołach 28. ;)

Dzięki za odpowiedź.

Offline alfa_tek

rama na lata
« 2 Cze 2010, 09:58 »
Ciosna dzięki ;)

Offline alfa_tek

rama na lata
« 5 Cze 2010, 10:56 »
nic sie nie dzieje i watek zaraz umrze, co by go ratować to zapytam z drugiej strony. Ram jakich producentów raczej do turystyki nie polecacie? Coś słyszałem o Unibike'u, ale pewnie znajdą się i tacy co na nich jeżdzą.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
rama na lata
« 5 Cze 2010, 11:20 »
Coś słyszałem o Unibike'u, ale pewnie znajdą się i tacy co na nich jeżdzą.

I to nawet trochę ich jest, nawet tutaj na forum. Narzekań nie słyszeliśmy (chyba) ;)

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
rama na lata
« 5 Cze 2010, 13:50 »
Bo prawda chyba taka jest, że większość ram się pod kątem wytrzymałości nadaje na wyprawy. Ja 6 lat temu kupiłem dość tanią ramę MTB Accenta z myślą o budowie roweru typowo górskiego. Dosłownie kilkanaście dni po złożeniu roweru okazało się, że jadę na swoją pierwszą wyprawę i w ten sposób od 6 lat jeżdżę na wyprawy na ramie która nie ma nawet mocowania na bagażnik.

Moim zdaniem jeśli nie kupisz ultralekkiej ramy to każda Ci będzie służyć na lata. Dlatego lepiej chyba skupić się na praktyczności i odpowiadającej Ci geometrii.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum