Autor Wątek: Letnie buty na szeroką stopę  (Przeczytany 2354 razy)

Offline Mężczyzna zwierzak

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 03.12.2019
Letnie buty na szeroką stopę
« 31 Gru 2020, 12:57 »
Jak w temacie. Poszukuję butów na szeroką stopę. Mam mez300 i są trochę za wąskie. Tzn są okej ale po 2 godzinach jak spuchnie stopa jest juz troszke mniej wygodnie. Ostatnio kupilme przez neta NW razer romiar 44 mimo ze mam stope długosci 27,4 i okazaly sie ze są za waskie. Długość mogła by być lecz z 3 mm dłuższe były by wygodniejsza. Niestety mały palec dość mocno był uciskany przez buta. Jakieś porady jak to ogarnąć? Bo oprócz tego jak załozyłm buty to wydawały się mega wygodne i jednak wiem jaka jest magia BOA po jednym założeniu butów z tym systemem. Cena hmm 600 zł. Moze inne firmy też mają jakieś ciekawe modele ? Dziękuję za porady.

EDIT. Jakie marki polecacie ? Ja wiem, że ile osob tyle ocen. Lecz prosil bym o liste firm.
« Ostatnia zmiana: 31 Gru 2020, 17:01 zwierzak »

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
Odp: Letnie buty na szeroką stopę
« 31 Gru 2020, 13:02 »
Z tego co kojarzę, część firm (Sh? NW?) oferuje wersje butów na szeroką stopę (wide).
Na przykład: https://www.northwave.com/eu-PT-en/products/NORTHWAVE-SHOES-ORIGIN-PLUS-2-WIDE-BLACK-ANTHRA-44_365901001.aspx
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna zwierzak

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 03.12.2019
« 31 Gru 2020, 13:45 »
Z tego co kojarzę, część firm (Sh? NW?) oferuje wersje butów na szeroką stopę (wide).
Na przykład: https://www.northwave.com/eu-PT-en/products/NORTHWAVE-SHOES-ORIGIN-PLUS-2-WIDE-BLACK-ANTHRA-44_365901001.aspx

Tez slyszalem. Problem jest jeden. Np w tych razerach bylo wiecej siatki wentylacyjnej a np w origin plus 2 nie ma tak duzo wywietrzników ... Chyba ze sie myle

Offline Mężczyzna Maksymilian

• Miasto: Kęty
  • Na forum od: 02.01.2021
« 10 Sty 2021, 19:04 »
Cześć,
podepnę się pod twój temat.

W mojej krótkiej historii miałem kilka butów MTB, w sezonie 2020 zakupiłem SHIMANO SH-ME701 ME7. Powiem krótko, nigdy wcześniej nie miałem tak cholernie wygodnych butów!
Przesiadłem się z sidi cape, które uważałem za wygodne, jednak w lecie potrzebowały czasami chłodzenia zewnętrznego. Shimano nie wyglądają na buty w których jest przewiewnie, a tu taka niespodzianka, strzelam że ich cichą zaletą jest konstrukcją podeszwy.
Mam jeszcze inne buty, tu np. szosowe NW Revolution, nigdy więcej, w lecie po prostu nie da się w nich jeździć dłużej niż 2-3 godziny, potem po prostu sauna i stopa puchnie.

Ponieważ mam szeroką stopę i wysokie podbicie to możesz opisaną opinię wziąć pod uwagę.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 10 Sty 2021, 20:56 »
Może bez zachwytów nad shimano ale potwierdzić mogę - na szerokie stopy z miejscem na szósty palec shimano jest jednymi z lepszych.  Używałem przez lata. Wszelkie "włochy" zawsze były za ciasne, wąskie, adidasy podobnie. Kiedyś tam przymierzyłem jakiś zimowe decathlony (albo wyższe pod enduro) i też miałem wrażenie, że szersza stopa się w nim odnajdzie. Może ta marka tak ma bo w ich terenowych pieszych też się odnalazłem od pierwszego wymarszu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum