Autor Wątek: Jakie macie plany startów na sezon 2021?  (Przeczytany 11124 razy)

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Z nowym rokiem nowym krokiem czy jakoś tak  :D Więc na wstępie wszystkim zdrówka życzę i oczywiście normalności w tym nowym roku.

U mnie w 2020 r. z tych prawdziwych ultra udało się zaliczyć Pomorska 500, Pierścień Tysiąca Jezior oraz Carpatia Divide. A więc morze, góry i mazury!

Każdy z tych ultramaratonów rowerowych miał swój niepowtarzalny klimat i z każdego można było wycisnąć sporo doświadczenia, które uważam, że zaprocentują w kolejnym roku.

➡ Pomorska 500 to zdecydowanie walka o km w dziczy na odludnych terenach Pomorza Zachodniego.
➡ Pierścień Tysiąca Jezior mimo, że to szosowe ultra z pełnym supportem organizatora to przejechanie przeszło 628 km non-stop (u mnie jako klasycznego amatora wyszło +33 h) to było coś o czym szybko nie zapomnimy (nowy PR w km bnon-stop). Dodajmy do tego urok naszych pięknych Mazur, ponad 3k w górę i niestety nieco dziurawe mazurskie drogi, które nie ułatwiały jazdy szosowej.
➡ Carpatia Divide bezdyskusyjnie najbardziej wymagający ultra. Zaliczenie naszych pięknych góry to niestety liczne km wypychów po górskich ścieżkach pieszych. Charakterystyka tej trasy pokazuje jasno kto tu ma szansę na dobry wynik a kto doczłapie się na metę w limicie czasu pokonując prawie +17k przewyższeń co daję 43% trasy pod górkę.

Jaki będzie kolejny rowerowy rok? Czas pokaże.
W planach na rozgrzewkę Brevet Ożarów Maz., później Pyra Trail, Baltic Bike Challenge, Piękny Zachód, Wschód 2021 i na finał Maraton Północ-Południe więc z kim się widzę się na trasie i jakie macie plany na 2021?

Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
U mnie w planach oprócz brevetow w Belgii
Grunwald Troki Grunwald
Wschód 1400
I Border of Belgium.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Mariobiker

• Gość
I Border of Belgium.

Znany jest termin edycji 2021 ?

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Teoretycznie 2 września. Ale są informacje że start może być przeprowadzony z uwzględnieniem ograniczeń Covid, czyli startujemy osobno, książeczka ranndoneurs itd
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Mariobiker

• Gość
Dzięki Piotrek ☺

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Przede wszystkim MRDP, muszę się zmierzyć z tym wyzwaniem.

Wisła1200 - tyle o tym słyszałem, że się wybrać postanowiłem. Niestety na liście rezerwowej jestem, ale brak pozycji na liście startowej raczej mnie nie odstraszy. Trochę gravelowo na ultra jestem nowicjuszem, ale od czegoś trzeba zacząć.

Do tego trochę klasyki, PW, MP, MPP i jeszcze na BZ się zapisałem. Strasznie mi szkoda PTJ, ale niestety koliduje z Wisłą. Jeszcze mnie kusi TDS, żeby się zapisać. I jeszcze M500 też fajny maraton. Zobaczymy.

W sumie zgodę Królowej miałem tylko na MRDP i Wisłę, na pozostałe jej powiedziałem, że musiałem działać szybko, bo się pakiety rozchodziły jak ciepłe bułeczki i nie było czasu na formalności. Ehhhh ciężko to pogodzić.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Baltic Bike Challenge
Grunwald Troki Grunwald
Wschód 1400
+zaległa Pyra Trail, + jakieś maratony na orientację
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
U mnie:
- piekny wschód 500 - mój debiut na tym maratonie.
- brevet Charsznica 200 - koło komina.
- Maraton podrożnika 500 - w końcu te bieszczady.
- Małopolska 500 - jako jedyny uczestnik w edycji 2020 startowałem 2 razy ale ukończyłem raz  :P (pierwsza edycja ze względów organizatorskich i pandemicznych była w 2 turach)
- PTJ610 - tutaj nie wiem czy nie odpuszcze bo daleko mam. Ale dawno juz nie byłem w Świękitkach - ostatni raz w 2017/ A bardzo lubię klimat tego maratonu i świniaka z ogniska.

I w zależności od przygotowania, odwagi i czasu:
- MRDP
A jak sie nie zdecyduję finalnie:
- Tour De Pomorze
- Piękny Zachód - tutaj jeszcze nie zapisany

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
Klasycznie Piękny Wschód 500
Krwawa Pętla
PTJ
MPP - trzeba wreszcie przejechać ;-)

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Ząbki
  • Na forum od: 11.03.2013
U mnie na pierwszy ogień idzie RTP#3, później MP, Wisła, PGR, Wschód2021 i jak starczy sił i czasu to MPP

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
+ jakieś maratony na orientację

W zasadzie, w teorii startujemy 03/13.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
RTP, Beskidzki Zbój i MRDP - na razie tylko tyle, a może tylko MRDP. Wydarzenia ostatnich 2 tygodnii sporo mi skomplikowało sytuację i plany startowe, ale jeszcze sporo czasu jest, więc nadzieja umiera ostatnia...  :-\
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
U mnie na pewno z dłuższych RTP w Maju oraz "Mistrzostwa Polski" na początku Września. Do tego standardowo 4 lub 5 imprez PP Ultra (PW, PZ, P1000J, M500 i TdP). Do tego może uda się Grunwald - Troki - Grunwald ale tu zależy od sytuacji. No i może jeszcze coś między początkiem Lipca i środkiem Sierpnia - Zbój/Hulaka :D Ale to też jeszcze nie wiem :D Na MRDP w tym roku niestety brak czasu :(

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
U mnie:
- piekny wschód 500 - mój debiut na tym maratonie.
- brevet Charsznica 200 - koło komina.
- Maraton podrożnika 500 - w końcu te bieszczady.
- Małopolska 500 - jako jedyny uczestnik w edycji 2020 startowałem 2 razy ale ukończyłem raz  :P (pierwsza edycja ze względów organizatorskich i pandemicznych była w 2 turach)
- PTJ610 - tutaj nie wiem czy nie odpuszcze bo daleko mam. Ale dawno juz nie byłem w Świękitkach - ostatni raz w 2017/ A bardzo lubię klimat tego maratonu i świniaka z ogniska.

I w zależności od przygotowania, odwagi i czasu:
- MRDP
A jak sie nie zdecyduję finalnie:
- Tour De Pomorze
- Piękny Zachód - tutaj jeszcze nie zapisany

A co z tą Małopolską 500-tką? na oficjalnej stronie zero informacja o tym aby się odbyła w '21 więc gdzie znalazłeś coś więcej?

http://peletonwadowice.pl/malopolska-500/
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
Jeszcze nie było żadnego info o edycji 2021. Kolega z tego klubu co go organizuje składając mi życzenia noworoczne wspomniał że będzie. Pozostaje czekać na oficjalne informacje.

Post Pawła wyżej jeszcze mnie uświadomił, że Tour De Silesia też jest na moim celowniku :))

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum