A ile ważysz? Sam się zastanawiałem nad tymi kołami ale trochę wystraszyła mnie właśnie dostępność części.
po przejechaniu jakiś 20-30 tyś na Fulcrumach Racing 4 C17 widzę jedną wadę, a mianowicie ciężko dostać do nich szprychy. Pewnie dlatego, że nie pękają i nikt ich nie kupuje. Muszę pogrzebać, czy tam wchodzi coś standardowego zamiast firmowych. W sumie to tylko łożysko w bębenku jedno musiałem wymienić. Także polecam z czystym sumieniem. Pancerne koła jak dla mnie, jedyne co je może zniszczyć, to wytarcie obręczy od hamowania, ale na razie jestem gdzieś na początku.
Cześć,Szukam kół szosowych jak w temacie 28" do opon 25mm. Chciałbym, żeby bez problemu wytrzymywały obciążenie 100-110kg(ja+bagaż+rower) oraz pozwalały na jakiś prosty serwis standardowymi częściami.Szprycha pękła mi pod takim obciążeniem, fajnie byłoby zminimalizować to ryzyko możliwie blisko zera, szczególnie gdzieś w trasie z dala od domu.Zdarza mi się zjechać z asfaltu na jakieś bezdroża albo nawet GPS czasami tak poprowadzi.
Znalazłem coś takiegohttps://allegro.pl/oferta/kola-28-szosa-rodi-blaster-6717675487?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_rowery-nca&ev_adgr=Rowery&gclid=Cj0KCQiA3Y-ABhCnARIsAKYDH7vyZZbq-EJrNbCJaW3c4B6caAxLMdOZZ2aI3gs7S58prGtf_BO8lZMaAsZtEALw_wcB