Autor Wątek: Mazowiecki Gravel  (Przeczytany 15543 razy)

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
Mazowiecki Gravel
« 10 Sty 2021, 17:14 »
Coś nowego w okolicy Warszawy.
Mocno w tym roku skoczyły imprezy ale jest moda na gravel więc tort duży do podziału.

https://mazowieckigravel.pl/

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Mazowiecki Gravel
« 10 Sty 2021, 19:28 »
Ciekawe jak trasa poprowadzona? Czy faktycznie asfaltów będzie mało?
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna mazowieckigravel.pl

• Miasto: Mazowsze - serce Polski
  • Na forum od: 11.01.2021
    • Mazowiecki Gravel
« 12 Sty 2021, 09:23 »
Cześć!

Cieszę się, że nasz wyścig został zauważony. Zgadza się, imprez gravelowych w tym roku jest zatrzęsienie i jak patrzę w kalendarz to praktycznie w każdy weekend cos się dzieje a czasami nawet to nawet dwie, albo trzy imprezy do wyboru. Dla mnie jest to dobry znak: rynek się powiększa, oferta staje się bogatsza i klienci (zawodnicy) mają w czym wybierać. A na końcu to rynek zdecyduje, które imprezy "obronią się".

Mam nadzieję, że Mazowiecki Gravel będzie takim wydarzeniem, które na dłużej wpisze się w rowerowy kalendarz. Wydaje mi się, że jest miejsce na fajne ultra na Mazowszu, poprowadzone atrakcyjną trasą i na dobrym poziomie organizacyjnym. Trasa, jak na Mazowsze, będzie w większości płaska, co powinno zachęcić wszystkich tych którzy chcieliby spróbować swoich sił w takim wydarzeniu po raz pierwszy, zabrakło dla nich miejsc na innych imprezach, albo mieszkają w Warszawie lub okolicy i ciekawą imprezę będą mieli "pod nosem".

Jestem otwarty na wszelkie uwagi, nawet krytyczne, wolę uczyć się na cudzych błędach niż na swoich (ale te pewnie też będą).

Zapraszam do pytań i kontaktu.

pozdrawiam,

Bartek Swacha

Coś nowego w okolicy Warszawy.
Mocno w tym roku skoczyły imprezy ale jest moda na gravel więc tort duży do podziału.

https://mazowieckigravel.pl/

Mazowiecki Gravel 15-17.06.2024
Pierwszy ultramaraton rowerowy dookoła Mazowsza - czwarta edycja

• Mazowiecki Gravel
« 15 Sty 2021, 08:45 »
Pomysł na trasę jest prosty: jak najmniej asfaltów, szukamy dróg utwardzonych, żwirowych, leśnych, polnych, unikamy piachów (ale na Mazowszu to będzie trudne). Jeśli asfalty to o małym natężeniu ruchu, drogi krajowe tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba.
ok 75% trasy jest już przejechane i nie wygląda to źle. Niektóre odcinki będę musiał przejechać jeszcze raz, żeby je poprawić.

pozdrawiam,
Bartek
www.mazowieckigravel.pl

Ciekawe jak trasa poprowadzona? Czy faktycznie asfaltów będzie mało?

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 17 Kwi 2021, 22:23 »
Na stronie jest info o ustawce 25 kwietnia z udziałem Radka Rogoża i Czarka Urzyczyna.

"Jeśli chcecie poczuć smak rowerowej przygody i spotkać profesjonalnych ultrakolarzy, ta informacja będzie dla Was: 25.04, w niedzielę o 9:00 ruszamy w trasę ostatnim odcinkiem trasy Mazowieckiego Gravela!"

[link]

• Mazowiecki Gravel
« 19 Kwi 2021, 15:18 »
Dzięki Pablo za przekazanie info!

Dodatkowo, Ci z Was, którzy startują proszeni są o podesłanie preferowanej godziny startu między 6:05 a 8:55 na adres info(malpa)mazowieckigravel(dot)pl

o 9:00 wystartują "turbokozacy", m.in Czarek Urzyczyn i Krystian Jakubek ;-)

Offline Mężczyzna Beder

• Niech żyją rowerzyści !
  • Na forum od: 15.05.2014
    • Facebook
« 20 Kwi 2021, 12:42 »
Dzięki. Na ultra się zapisałem. Dla mnie to duże wyzwanie, ale i świetna przygoda ! Do zobaczenia na starcie.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 20 Kwi 2021, 19:43 »
A ten GPX to taka tajemnica, że nie można go opublikować oficjalnie jak to się praktykuje na innych imprezach?
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 20 Kwi 2021, 21:01 »
A ten GPX to taka tajemnica, że nie można go opublikować oficjalnie jak to się praktykuje na innych imprezach?

W tym imprezach gravelowych to dość popularna praktyka. Nie wiem dlaczego się ją stosuje. Osobiście zapisująć się na imprezę wolałbym znać jej ślad. Też jestem ciekaw jakie zdanie ma na ten temat organizator

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Kwi 2021, 21:10 »
Może po prostu zazdrośnie tego strzegą, żeby nie wypłynęło? Bo jednak zaplanowanie dobrej trasy w terenie jest sporo trudniejsze niż na szosie i jak ktoś już w to trud spory włoży to chciałby żeby się zwróciło w postaci sporej ilości startujących. Bo innego powodu to nie widzę  ;)

• Mazowiecki Gravel
« 21 Kwi 2021, 07:48 »
Odpowiadając na Wasze zapytania odnośnie publikacji trasy w pliku GPX:

To nie jest żadna tajemnica, zgodnie z regulaminem GPX będzie opublikowany najpóźniej 7 czerwca, ale dążymy do tego żeby już był gotowy pod koniec maja, wszystko będą mogli go pobrać, nawet ci co nie startują. Dobrymi rzeczami trzeba się dzielić ;-)

W tym imprezach gravelowych to dość popularna praktyka. Nie wiem dlaczego się ją stosuje. Osobiście zapisująć się na imprezę wolałbym znać jej ślad. Też jestem ciekaw jakie zdanie ma na ten temat organizator

Myślę, że wynika to z tego, że organizatorzy chcą mieć pewność że trasa jest dobrze ułożona. My na przykład cały czas jeszcze robimy odcinkowe objazdy trasy i ja ulepszamy a na weekend majowy planujemy przejechać ją w całości. Po co teraz publikować trasę jak jeszcze pojawią się w niej zmiany? W niektórych imprezach (Szutermaster) trasa w tym roku będzie udostępniona dzień przed startem (z tego co kojarzę). A na naszej stronie publikujemy zarys trasy i wiadomo przez jakie miasta i parki będziemy jechać (Warka, Bolimowski PK, Sochaczew, Żelazowa Wola, Wyszogród itd...).

Może po prostu zazdrośnie tego strzegą, żeby nie wypłynęło? Bo jednak zaplanowanie dobrej trasy w terenie jest sporo trudniejsze niż na szosie i jak ktoś już w to trud spory włoży to chciałby żeby się zwróciło w postaci sporej ilości startujących. Bo innego powodu to nie widzę  ;)

Nie, trasa i tak będzie dla wszystkich. Nie chodzi tez o to żeby zwróciło się w postaci jak największej ilości startujących, bo publikacja trasy odbędzie się po zamknięciu zapisów (11 maja). Czy myślicie że opublikowanie trasy zwiększyłoby zainteresowanie zapisami? Prawda jest za to, że jej wyznaczenie to jest dość czasochłonny proces.
A tą niedzielę będzie okazja do zapoznania się z "ostatnia prostą" na trasie Mazowieckiego Gravela - odcinkiem z GK do Warki. 

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 21 Kwi 2021, 10:14 »
IMO publikowanie trasy w wersjach "alfa", "beta", 1.0, 1.1, 2.0 itd. :) po pierwsze zachęca (choć z drugiej strony czasem zniechęca) a po drugie można liczyć na często cenne wskazówki lokalsów i bywalców.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 21 Kwi 2021, 10:26 »
IMO publikowanie trasy w wersjach "alfa", "beta", 1.0, 1.1, 2.0 itd. :) po pierwsze zachęca (choć z drugiej strony czasem zniechęca) a po drugie można liczyć na często cenne wskazówki lokalsów i bywalców.

Dokładnie, a trzymanie jej w tajemnicy bardziej sugeruje, że jej po prostu nie ma i odstrasza.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 21 Kwi 2021, 10:52 »
Zgadza się. Na TdS zawsze mam poprawki trasy. Często uczestnicy mnie informują o jakiś robotach, zaplanowanych remontach lub proponują ciekawe korekty. Do tego każdy może już sobie robić "objazd trasy". Zawsze podaję informację, że ostateczna wersja trasy będzie dwa tygodnie przed startem i tyle. Nikt, nigdy nie burzył się z powodu częstych zmian czy tez korekt.

Jak dla mnie, to właśnie trzymanie w tajemnicy jest takie odstraszające. No ale każdy robi po swojemu ;)

• Mazowiecki Gravel
« 6 Maj 2021, 21:21 »
Udostępniliśmy właśnie WSTĘPNĄ trasę Mazowieckiego Gravela.

https://mazowieckigravel.pl/trasy/

Wzięliśmy pod uwagę m.in. głosy z forum i zdecydowaliśmy się na przyspieszenie publikacji śladu.

Zaznaczam, że jest to wersja wstępna, mogą nastąpić jeszcze zmiany.

całość liczy 528 km, wg komoot'a drogi nieutwardzone  to 37%, utwardzone 25%, asfaltowe 35%, inne 3%. Różnica wzniesień 1750 m.

Zaprasza do zapisów, które kończą się 11 maja.

Bartek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum