Autor Wątek: Opona szutrowa Bontrager GR1 Team Issue.  (Przeczytany 2271 razy)

Offline Mężczyzna Maksymilian

• Miasto: Kęty
  • Na forum od: 02.01.2021
Opona szutrowa Bontrager GR1 Team Issue.
« 10 Sty 2021, 18:49 »
Witam,

Dla osób szukających nowych opon do swojego gravela.
Sezon 2020 przejechałem na oryginalnie otrzymanych oponach:
- PANARACER GRAVEL KING SK 700C X 43mm
w/w bardzo polubiłem, jednak jak dla mnie, wadą tego produktu jest straszne zapychanie się bieżnika przy jeździe w terenie mokrym, po prostu bez patyka nie podchodź. Bieżnik nie jest w stanie w czasie rotacji koła się oczyścić. Trakcja również daje się uśliznąć i to nie raz.

Jako że nie mogłem zakupić opon tej szerokości zacząłem poszukiwania następny, w pierwszej linii chciałem zakupić Schwalbe G-One Allround, ale padło na opony z tematu wątku.

Bontrager GR1 Team Issue:
- rozmiar 40, nic większego nie mają, niby żadna różnica do 43, ale jednak jest.
Opona posiada w mojej ocenie świetny bieżnik do jazdy w terenie. Po mojej pierwszej jeździe miałem ubrania jak i rower tak uwalony błotem, że nie mogłem tego domyć. Rozrzut ziemnych spraw wygląda niesamowicie, czyli udało mi się uzyskać to co chciałem.
Jazda po asfalcie też super, porównywalna do GK, może trochę głośniej :P
Ostatnio przetestowane, jazda po śniegu na niskim ciśnieniu, ok. 1,5 bara, bardzo dobra jazda.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Jeżeli szukasz przyczepności w błocie - to raczej powinieneś zagłebić się w oponach przełajowych, np. Continental Mountain King CX. Nie znam niczego, co szybko i cicho jeździ po asfalcie i jednocześnie daje przyczepność w błocie.

Offline Mężczyzna Maksymilian

• Miasto: Kęty
  • Na forum od: 02.01.2021
Niezły klocek, prawie jak maxisy dh  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum