Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum, więc wypada się przywitać i przedstawić. Z tej strony Rafał (30 l., 80 kg, 180 cm) - górnoślązak spod Rybnika mieszkający od dobrych kilku lat w Krakowie. Do tej pory, od około roku, przeglądałem forum anonimowo. Przyszedł jednak czas, kiedy chciałbym otrzymać pewne porady dotyczące przygotowania do udziału w imprezach rowerowych z serii "ultra" (W1200), stąd moja rejestracja i to przywitanie. W sprawie Wisły będę pisał gdzie indziej
Na co dzień jeżdzę na swoim jedynym rowerze Kross Evado 4.0:
Wcześniej jeździłem na Scott'cie Sportsterze P5, ale w 2015 w niekontrolowany sposób zmienił właściciela... W Krossie mam jak widać zainstalowaną lemondkę (gdzieś od dwóch lat), która bardzo się przydaje nawet na krótkich wypadach. Rowerem dojeżdżam w okresie wiosna-jesień do pracy (4km w jedną stronę), poza tym jeżdżę z córą w foteliku na wypady do 50 km, głównie do Ojcowa. W tym roku chyba już koniec, bo fotelik jest homologowany do 15 kg, a córa dobiła do 18 kg. Poza tym trzy tygodnie temu urodził się drugi szkrab, więc zobaczymy jak będzie w tym roku z czasem. Najdłuższe moje tripy, których robię kilka na sezon, to 150 km (Kraków-śląsk, Kraków-beskidy). W tym roku chciałbym bardziej regularnie robić trasy >200 km - postanowienie jest silne, liczę na skuteczną realizację planu. W każdym razie sezon 2021 rozpocząłem już w styczniu
To tyle ode mnie. Mam nadzieję na dobrze spędzony wspólnie czas!
Pozdrawiam,
Rafał