Autor Wątek: Wokół Bałtyku Eurovelo 10  (Przeczytany 1423 razy)

Offline Mężczyzna Qbacki

• Miasto: Pruszcz Gdański
  • Na forum od: 03.01.2021
Wokół Bałtyku Eurovelo 10
« 4 Lut 2021, 21:44 »
Cześć.
Wymyśliłem sobie że objadę Morze Bałtyckie trasą EuroVelo 10 .Nie mam na tyle czasu żeby zrobić to na raz , więc podzieliłem to sobie na trzy etapy .W tym roku chciałbym przejechać etap Turku-Karlskrona .Do Turku lecę  samolotem z Gdańska  ,wracam z Karlskrony do Gdyni .Mam zamiar wyruszyć na początku czerwca ,jadę sam , no chyba że ktoś sie przyłączy ,planowane noclegi pod namiotem . Może ktoś jechał tą trasą i może co nieco o niej powiedzieć .Z jednej strony chciałbym "zaliczyć " całą trasę Eurovelo 10 , ale wybrzeże Finlandi wygląda trochę nudno , przynajmniej na mapie. Może lepiej odcinek w Finlandii przejechać środkiem kraju? Za wszystkie sugestie i rady z góry bardzo dziekuję

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Odp: Wokół Bałtyku Eurovelo 10
« 5 Lut 2021, 06:25 »
Znudzi się szybko jazda nad morzem.(chyba że jesteś fanem morskich krajobrazów).
Poza tym nad morzem wieje wiatr, czasami dosyć mocno.
Rozważyłbym wypady w głąb lądu. W Szwecji podobały mi sie malownicze leśne jeziora, jazda szutrówkami przez las (maja super utrzymane szutrówki), to przyjemność.

Offline Mężczyzna Qbacki

• Miasto: Pruszcz Gdański
  • Na forum od: 03.01.2021
« 7 Lut 2021, 18:47 »
No to chyba jednak przejadę trochę bardziej przez środek Finlandii i Szwecji .Przez kilka dni widok morza może być fajny , ale nie przez 3 tygonie :) 

Offline Mężczyzna deerrr

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 11.12.2012
« 18 Mar 2021, 22:00 »
Znudzi się szybko jazda nad morzem.(chyba że jesteś fanem morskich krajobrazów).
Poza tym nad morzem wieje wiatr, czasami dosyć mocno.
Rozważyłbym wypady w głąb lądu. W Szwecji podobały mi sie malownicze leśne jeziora, jazda szutrówkami przez las (maja super utrzymane szutrówki), to przyjemność.

Jak na mój gust, to o ile trasa będzie tam wszędzie oznaczona to wydaje mi się, że szlak i tak nie prowadzi przy samym morzu. Tak jak w Polsce na R10 - morze widzisz (no oprócz Mierzei Helskiej i Wislanej) kilka razy. Myślę, że tam będzie podobnie. Jeśli nie to daj znać. Chętnie przeczytam. Powodzenia

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum