Autor Wątek: VII KMT 7-8.08.2021  (Przeczytany 21365 razy)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
Odp: VII KMT 7-8.08.2021
« 6 Sie 2021, 22:19 »
A jednak...
Organizatorzy stanęli na wysokości zadania i udostępnili do stawiania namiotów i parkowania boisko opodal Bazy.
BRAWO.

Jestem absolutnie pozytywnie zaskoczona i jeśli wcześniej narzekałam, tak teraz wychwalam :D
W imieniu swoim dziękuję za możliwość postawienia namiotu 5m od smroda :)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 6 Sie 2021, 22:32 »
Nie chcę być złośliwy, ale jeśli dobrze kojarzę, to parkowanie obok namiotu było od początku możliwe, tylko Ty postanowiłaś robić dym o parkowanie obok bazy...
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 7 Sie 2021, 06:34 »
Pozdrawiam cieplutko jadąc dalej i życzę połamania widelców, czy czego tam się kolarzom życzy.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« Ostatnia zmiana: 7 Sie 2021, 09:39 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 7 Sie 2021, 19:11 »
Już widzę na monitoringu, że parę wycofów juz za nami. Jak trwoga to do kolei żelaznej :) Czemu tak dużo,  czemu tak szybko? Pogoda jest chyba optymalna?

Wilk coś chyba długo na punkcie żywieniowym. W sumie nie dziwię się, jeśli punkty sa na takim poziomie jak kiedyś. Tez w 2018 roku balowałem  :P

• Użytkownik forum
« 7 Sie 2021, 19:14 »
Też nas zaskoczyła ilość wycofów. Chyba tyle dotąd nie mieliśmy. A jeszcze w góry nie wjechali…

Pierwsze „trzysetki” na mecie. Zacne mieliby czasy, gdybyśmy liczyli. Ale… nie liczymy
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 7 Sie 2021, 21:37 »
Ja już też w pociągu.
Pierwszy raz mnie się kolanko zbuntowało.
Ojojałem ale nie pomogło. Doturlałem się do Bojanowa akurat na ostatni pociąg i korzystam z usług Kolei Wielkopolskich.
Czemu tak się stało? Nie mam pojęcia, nigdy żaden staw jeszcze mi nie nawalił.
Aż do dziś.
A że za dwa tygodnie urlop to wolałem wycof niż urlop na rybach.
No dobra, bez szaleństw. Od urlopu na tubach wolałbym siedzieć w pracy.

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
« 7 Sie 2021, 23:33 »
Po tym jak się zorientowałam w jaki sposób Organizator traktuje Uczestników i ich pomysły... No nie, nie mam żadnej ochoty na uczestniczenie w tej imprezie. Także śmiało wycofuj mnie, ja nie przyjeżdżam.
I wal sobie banany ile tylko możesz, nie zamierzam przyjeżdżać na Wasze imprezy :)
I jeszcze jedno - w Polsce mimo wszelkich przeciwnych działać rzonconcej partii w tej kwestii obowiązuje domniemanie niewinności. Musisz mi udowodnić winę, zanim mnie ukarzesz :P
Ale nie denerwuj się, nie unoś - nie przyjadę. Ani teraz ani nigdy na jakąkolwiek imprezę organizowaną przez Was, choćby na świecie nie było już ani jednej innej :P
No i co?
Robisz sobie z gęby dupę.
Żenujące.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 8 Sie 2021, 04:42 »
Łomatko, co to się powyrabiało! Dotarłem do pokoju, współczuję ludziom w trasie!

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Sie 2021, 11:09 »
Już widzę na monitoringu, że parę wycofów juz za nami. Jak trwoga to do kolei żelaznej :) Czemu tak dużo,  czemu tak szybko? Pogoda jest chyba optymalna?

Poza tym że pierwsze 250km pod mocny wiatr po odkrytych terenach, a koło 1 w nocy zaczęły się burze i lało sporo. Do tego burzowy wiatr nieźle rzucał rowerami  ;). W zestawie z najbardziej górską trasą na tej imprezie oraz sporą ilością dziur wyszedł naprawdę ciężki maraton, na pewno najcięższy Kórnik w historii  :P

Wilk coś chyba długo na punkcie żywieniowym. W sumie nie dziwię się, jeśli punkty sa na takim poziomie jak kiedyś. Tez w 2018 roku balowałem  :P
To tracker się raczej przywiesil, bo ja na pierwszym punkcie w ogóle nie stawalem, na drugim może z 5min. Za to w nocy na brukowanym odcinku miałem niezłą akcję, w pewnym momencie zorientowałem się że nie mam telefonu na kierownicy. Wracałem ponad 10km szukając go wszędzie , bez skutku. I gdy już myślałem że będę 2 kafle do tylu - okazało się że telefon znalazł kolega, któremu o tym mówiłem. I leżał na środku drogi w dużej dziurze, pewnie dlatego nikt na niego nie najechał, i w cudowny sposób wyszedł z tego zupełnie bez szwanku ;).

Tak więc w pojedynku dolnośląskich bruków pamiętających Hitlera z QuadLockiem zdecydowanym zwyciezcą został bruk. Za Fuhrera to się budowało solidnie, a nie ta chała którą mamy teraz :P

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
« 8 Sie 2021, 11:22 »
nie dziwie sie ludzią ze sie powycofywali przed gorami, mordega pod wiatr jadac na poludnie i wizja podjazdow w burzy nie zacheca :) no i nawierzchnia nie rozpieszczala w tym roku...
jak wiec kumulacjia i posypaly sie wycofy, ja rowniez sie do tej grupy zaliczam. Ale pewnie byly tez osoby ktorych rowery nie wytrzymaly zderzenia kiepska nawierzchnia :/

Trzeba bylo jechac "czysa" :)

• Użytkownik forum
« 8 Sie 2021, 11:23 »
Ojtam ojtam, też miałem pod wiatr 2 tygodnie temu :p
Absurdalny Eli

• Użytkownik forum
« 8 Sie 2021, 17:45 »
Wszyscy szczęśliwie na mecie.. dojedźcie jeszcze  bezpiecznie do domów.

Chyba wyszedł nam najtrudniejszy KMT jak dotychczas. Zwłaszcza dla dystansu 500, trochę tych górek uzupełnionych pogodowo - drogowymi atrakcjami zrobiło robotę. Ale baza zamknęła się o 16.00, zgodnie z planem i po dotarciu na metę wszystkich.

Widzimy się za rok… lub wcześniej ;)

Dzięki w imieniu Ekipy.

K.
Absurdalny Eli

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 8 Sie 2021, 17:50 »
Nie chcę być złośliwy, ale jeśli dobrze kojarzę, to parkowanie obok namiotu było od początku możliwe, tylko Ty postanowiłaś robić dym o parkowanie obok bazy...
Hipek, doczytaj proszę... Jestem zbyt padnięta aby komuś znowu cytować posty z cytatami z Regulaminu gdzie był absolutny _zakaz_ stawania obok bazy nawet na chwilę. Gdzie w I komunikacie wyznaczono miejsca do parkowania 1km dalej. Gdzie wpisano że pole namiotowe jest częścią bazy. Czyli nie możesz zaparkować na polu namiotowym. Wreszcie rysunek gdzie można stawiać namioty był nieprawdziwy bo namioty były stawiane nie za boiskiem ale na boisku. I zresztą chwała Organizatorom za to, że się nad nami rowerzystami zlitowali :)

No i co? Robisz sobie z gęby dupę. Żenujące.
Żenujący jesteś Ty, bo nie zrozumiałeś, że Elizium zaproponował zwrot gotówki, którego nie udało się zrealizować do godziny 13 w piątek, więc musiałam się spakować i przyjechać na ten Maraton mimo iż nie miałam go już za bardzo w planie. Jeśli nie mogę odzyskać pieniędzy to przynajmniej skorzystam z tego co za te pieniądze kupiłam. Czy to jest dla Ciebie nielogiczne?

[...]w pewnym momencie zorientowałem się że nie mam telefonu na kierownicy.
Polecam toto: https://www.activsport.eu/product-pol-39051-Uniwersalny-uchwyt-rowerowy-eXtreme-R-do-telefonow-smartfonow-Type-R14-Maxi.html
Nie mogę się powstrzymać od wsadzenia kija w mrowisko.
Wilk, na stronie 4 tego wątku opisywałeś jaka to słaba jestem. Jak dzisiaj podejdziesz do tego co sam wtedy napisałeś i jak sądzisz: jak mocna musi być moja głowa, że dojechałam jako ostatnia z 300-setek a przez cały maraton ciągnęłam się z tyłu? Czy dalej podtrzymujesz swoje chore teorie? :P

Na koniec mniej przyjemna sprawa. Wyjeżdżając z pola namiotowego potrąciłam zaczep namiotu takiego małego niebieskiego. Jeśli coś zniszczyłam w środku - a wydaje mi się że nie, bo tylko trąciłam platformą rowerową - przepraszam, proszę właściciela o kontakt na PW, pokryję koszta naprawy/odkupu.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 8 Sie 2021, 18:29 »
Hipek, doczytaj proszę... Jestem zbyt padnięta aby komuś znowu cytować posty z cytatami z Regulaminu gdzie był absolutny _zakaz_ stawania obok bazy nawet na chwilę.
Luzik, nie musisz cytować. Ja tylko zacytuję szanownego pana prezesa KBR-u:
Nie. Nie pozwolę. Ale teren, gdzie można rozbić namiot nie jest „w bezpośrednim otoczeniu bazy”. Wystarczy?
To, że byłaś zbyt rozpędzona w swojej tyradzie nt. niedasizmu i innych takich, i pominęłaś odpowiedź daną Ci nie wprost, to nie moja wina.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum