Autor Wątek: VII KMT 7-8.08.2021  (Przeczytany 21349 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: VII KMT 7-8.08.2021
« 31 Lip 2021, 16:29 »
 Nie. Nie pozwolę. Ale teren, gdzie można rozbić namiot nie jest „w bezpośrednim otoczeniu bazy”. Wystarczy?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 31 Lip 2021, 16:39 »
Niestety przy wyłączonym JS nie działa mi ignroowanie użytkowników i zobaczyłam post Wilka... Co się zobaczy tego oczy już nie odzobaczą...
Wilku, pozwól że ponownie zacytuję to co zacytowałam wcześniej

Szkoda Elizium na dyskutowanie, z tą osobą zawsze jest komedia, zawsze ma problemy z tym wszystkim czego inni ludzie nawet nie zauważą ;)

Coś mi się widzi, że zapowiada się kolejna epopeja z MartąP, pod koniec której dowiemy się, że kontuzja przez którą koleżanka Marta kolejnego maratonu nie ukończyła wynikła przez konieczność ciężkiego marszu ze strefy parkowania  ;)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 31 Lip 2021, 18:06 »
Nie. Nie pozwolę. Ale teren, gdzie można rozbić namiot nie jest „w bezpośrednim otoczeniu bazy”. Wystarczy?

Nie? Na pewno nie?
Na terenie bazy, za boiskiem będzie możliwość rozstawienia własnego namiotu.
Więc jest w bezpośrednim otoczeniu bazy bo jest na jej terenie :P

Wg grafiki:
Cały obszar z boiskiem po lewo od szosy jest terenem bazy. A wg zapisu w komunikacie nie wolno się przy nim zatrzymywać nawet na chwilę.

Na google satellicie to miejsce wygląda tak:
https://www.google.pl/maps/@52.202685,17.1243276,134m/data=!3m1!1e3

Przypominam sobie poprzednie 2 Kórniki na których byłam, w tym ten jeden na terenie KCRIS - "Kórnickie Centrum Rekreacji i Sportu OAZA" i tam było i gdzie zaparkować i miejsce na namioty. Tak samo jest przy Pięknym Wschodzie i przy Pięknym Zachodzie. Nie mówiąc już nawet o Pierścieniu Tysiąca Jezior.
Nigdzie tam nie trzeba było biegać z namiotami >5 metrów (słownie: pięć) od samochodu. Raz na Kórniku faktycznie pole namiotowe było za świetlicą, ale to było może 20-50 metrów? Ale nie 900!

I teraz do innych Uczestników słowo.
Ponieważ problem nakreśliłam ja, więc Elizium który mnie nienawidzi i hejtuje zrobi wszystko aby tego problemu nie rozwiązać. Bo to JA go zgłaszam. A ja jestem niedobra.
Po drugie, dla niego to jest duperel tak samo jak i dla Wilka, który przyjechałby rowerem z Warszawy ;)
Zatem jeśli chcecie naprawienia tego problemu - sami musicie go zgłosić raz jeszcze :)
Życzę Wam powodzenia.

Aha i jeszcze do Wilka - tym razem będę zgłaszała problem z prawym kolanem, z wiązadłem krzyżowym jakby co. Ale możesz to potwierdzić, ostatnio pogorszyłam sprawę jadąc tam i z powrotem z Warszawy do Jantaru. :P

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 31 Lip 2021, 18:10 »

Obowiązuje bezwzględny zakaz parkowania (nawet na chwilę) w bezpośrednim otoczeniu bazy.

pozwolisz na krótkotrwałe zatrzymanie 1-2 minutowe przy bazie :)

Cytat:  internety
1. Zatrzymanie pojazdu to każde unieruchomienie pojazdu wynikające z warunków lub przepisów ruchu drogowego, a także unieruchomienie, które z nich nie wynika, o ile trwa maksymalnie 1 minutę.
2. Postój pojazdu to unieruchomienie pojazdu niewynikające z warunków lub przepisów ruchu drogowego, które trwa dłużej niż 1 minutę.

Wszystko byle z głową. ;D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Lip 2021, 19:10 »
Aha i jeszcze do Wilka - tym razem będę zgłaszała problem z prawym kolanem, z wiązadłem krzyżowym jakby co. Ale możesz to potwierdzić, ostatnio pogorszyłam sprawę jadąc tam i z powrotem z Warszawy do Jantaru. :P

Ty się nie zastrzegaj dlaczego nie ukończysz - tylko walcz, żeby ukończyć. Jak rozumiem jedziesz na 300km - to jest zupełnie płaska i łatwa trasa, trudno o łatwiejszy maraton na tym dystansie. Dla Ciebie więc idealna trasa, bo w górach słabo jeździsz, a na rowerze poziomym na płaskim się zyskuje. Więc nie ma przeproś - żadnych wycofów tym razem  ;).

Myślę, ze można stanąć na chwilkę przy bazie i raczej nie będzie z tego powodu robić problemów, tak było na Pyrze. I nie potrzeba pisać epistoły z atakiem na organizatora, bo tylko go zirytować można  ;)

• Użytkownik forum
VII KMT 7-8.08.2021
« 31 Lip 2021, 20:16 »
Wilk… to nie jest płaska trasa Ta trzysetka. Tzn., dla Ciebie jest, ale wiesz.

Nie zamierzam nic zmieniać w komunikacie. Jak się nie będziesz umiał dopasować, Twój problem. Dla mnie, jak i dla setek innych osób jest on wystarczająco jasny.

I nie dokładaj do tego ideologii.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 31 Lip 2021, 21:02 »

Ty się nie zastrzegaj dlaczego nie ukończysz - tylko walcz, żeby ukończyć. Jak rozumiem jedziesz na 300km - to jest zupełnie płaska i łatwa trasa, trudno o łatwiejszy maraton na tym dystansie. Dla Ciebie więc idealna trasa, bo w górach słabo jeździsz, a na rowerze poziomym na płaskim się zyskuje. Więc nie ma przeproś - żadnych wycofów tym razem  ;).

Jest w miarę płaska, to fakt, ale rok temu była dużo bardziej płaska ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Lip 2021, 21:25 »
Nie zamierzam nic zmieniać w komunikacie. Jak się nie będziesz umiał dopasować, Twój problem. Dla mnie, jak i dla setek innych osób jest on wystarczająco jasny.

Ten typ (czy raczej "typka") tak już ma, że lubi sobie pobrzęczeć, tylko na trasie już z reguły zacięcie szybko traci :P Ale i tacy ludzie się przydają, wnosząc sporo kolorytu, mnie tam zawsze bawią dyskusje z koleżanką MartąP  ;)

Jest w miarę płaska, to fakt, ale rok temu była dużo bardziej płaska ;)

Jak spojrzałem na traskę - to rzeczywiście jest trochę góreczek (1670m na 320km), chyba blisko maksu jaki się da wyciągnąć przy starcie i mecie w Kórniku na tracie tej długości. Bo przy dystansie 500km da się już do gór dojechać, przy 300km to nieosiągalne. Ale ten rejon Rudnej czy później Dolska - to tam trochę hopek się zbierze i to już się poczuje. Na Mazowszu na 100km to tak średnio w okolicach 300m/100km wychodzi, tutaj to już jest ponad 500m/100km - to już się poczuje. W sumie ilość przewyższeń w stosunku do dystansu minimalnie tylko mniejsza niż trasa 500km, choć tamta zahacza o góry.

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 31 Lip 2021, 21:26 »
A tak poza wszystkim - ludzie często dojeżdżają na start po kilkadziesiąt kilometrów na kołach, bez marudzenia zazwyczaj :) więc nie bardzo rozumiem problem z jednym kilometrem?... Nie rozumiałbym nawet bez covidowych zawirowań...

• Użytkownik forum
VII KMT 7-8.08.2021
« 31 Lip 2021, 21:46 »
Chłopaki jutro sprawdzają dwie alternatywne trasy objazdu Legnicy. Bo ten odcinek, który na 500’tce jest obecnie jest niestety mocno dziurawy. Przez Legnicę jechałem, ostatecznie można by tamtędy, ale ta droga ze Złotoryi do Legnicy paskudna jest, o każdej porze, bo auta walą tamtędy do węzłów na autostradzie / ekspresówce i miło na tym odcinku nie jest. No i przejazd przez duże miasto to przejazd przez duże miasto - sam w sobie jest irytujący. Trzymajcie więc kciuki, bo trasa na Jawor wygląda ciekawie. Znam jej jeden odcinek, z naszej wyprawy na Rudawy, ale może reszta tez będzie spoko…

Generalnie strasznie nam remonty pokomplikowały ten maraton. Teraz w Rogalinie wstawili zakaz jazdy rowerem przez ten remontowany most… jprdll, co za dzbany (bo to tylko dlatego, by kierowcom aut było wygodniej). Mostek za Śremem tez w remoncie… a bardzo nie chcieliśmy dokładać km.

Generalnie trasa przez lubińskie / głogowskie pagórki całkiem fajnie się układa. No a Pogórze Kaczawskie to już sama frajda. Jak na KMT
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna horacy13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 22.03.2021
« 31 Lip 2021, 22:25 »
O ten zakaz w Rogalinku to trzeba dym w ZDW robić, z włączeniem lokalnych mediów. Bo to regularny skandal, najbliższe przeprawy to kilkadziesiąt km objazdu. Ja już do nich pisałem, zapewne po nich spłynie, ale może jako organizator imprezy (promocja turystyki itd.) miałbyś większą siłę przebicia.

Offline Kobieta martap

« 31 Lip 2021, 22:40 »
Cytat:  internety
1. Zatrzymanie pojazdu to każde unieruchomienie pojazdu wynikające z warunków lub przepisów ruchu drogowego, a także unieruchomienie, które z nich nie wynika, o ile trwa maksymalnie 1 minutę.
2. Postój pojazdu to unieruchomienie pojazdu niewynikające z warunków lub przepisów ruchu drogowego, które trwa dłużej niż 1 minutę.
Wszystko byle z głową. ;D

"Prawo prawem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie!" ;)
Zakaz jest zakazem, regulamin regulaminem, ludzie je tworzą w jakimś określonym celu.
Co prawda Elizium nie wyjaśnia dlaczego tak ma być więc niech się nie dziwi, że ktoś będzie narzekał. W końcu jedziemy na maraton rowerowy a nie na biegi przełajowe (powtarzam się, ale może dotrze?).

Cytując klasyka Internetów - ja tylko mówię jak jest ;)

Jak rozumiem jedziesz na 300km - to jest zupełnie płaska i łatwa trasa

Ty weź sobie może jakąś prostą linię czy linijkę, przyłoż do ekranu i zobacz jak wygląda ta "płaska i łatwa trasa". :P No chyba, że masz jakąś wadę wzroku, przez którą tego nie widzisz?
I nie, skoro Organizator zakazuje to znaczy że nie, nie można stanąć na chwilę. Po to są regulaminy aby ich przestrzegać. A nie się dziwić potem, że samolot spadł bo ktoś złamał podstawowe zasady :P
I nie, nie jadę po to aby walczyć aby cokolwiek skończyć albo i nie kończyć. Jadę - albo i nie jadę bo przestaję mieć na to ochotę - aby się przejechać.

Online Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 31 Lip 2021, 22:50 »
@Elizium - to jest nonsens.
Mamy dźwigać namioty i kuchenki turystyczne 900 metrów do bazy a potem po maratonie zmęczeni z powrotem?

Samochodoza wygrała z rowerozą.  :o

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Lip 2021, 22:57 »
I nie, nie jadę po to aby walczyć aby cokolwiek skończyć albo i nie kończyć. Jadę - albo i nie jadę bo przestaję mieć na to ochotę - aby się przejechać.
Takie pierdoły to wstawiaj na kółku różańcowym  :lol:

Ultramaraton to nie impreza dla miękkich buł, z takim laleczkowatym podejściem to nie dziwne, że później wymiękasz na trasie. Prawidłowe podejście to jest takie :D

Offline Kobieta martap

« 1 Sie 2021, 12:16 »
Takie pierdoły to wstawiaj na kółku różańcowym  :lol:
Ultramaraton to nie impreza dla miękkich buł, z takim laleczkowatym podejściem to nie dziwne, że później wymiękasz na trasie. Prawidłowe podejście to jest takie :D

"Siła i honor!!!" Yeaa!
Wilku, z calą pewnością wobec Ciebie jestem miękką laleczką, która ledwo co kręci pedałami o ile wie w którą stronę należy to robić ;P A teraz pomyśl sobie o swojej własnej pozycji wobec np tych co przejechali BBT w czasie tych 33-34 godzin... Chwila? Czy aby Agata nie przejechała w czasie krótszym niż Ty? Ale jak to? Co z Twoją zasadą "Siła i Honor"? :P
Czas Agaty sprzed 3 lat: 36:53. A jak u Ciebie?  W 2012 - 46:12, w 2014: 54:37, w 2020 53:19.

Patrząc na zachowanie Organizatora, który nie przemyślał tak prostego detalu* jakim jest parkowanie Uczestników, śmiem stwierdzić że szkoda mojego czasu. Z II strony szkoda moich pieniązków... :/

* ten detal jakim jest parkowanie Uczestników jest jednym z najważniejszych jak nie najważniejszym przy wyborze miejsc startów Brevetów. Ale może KMT rządzi się innymi prawami?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum