Autor Wątek: VII KMT 7-8.08.2021  (Przeczytany 21350 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: VII KMT 7-8.08.2021
« 4 Sie 2021, 13:01 »
No właśnie ten deszcz w piątek mnie niepokoi, bo na dojeździe z dworca może mnie zlać solidnie  ;)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 4 Sie 2021, 14:28 »
No właśnie ten deszcz w piątek mnie niepokoi, bo na dojeździe z dworca może mnie zlać solidnie  ;)

Sroga ulewa na dojeździe porządnie motywuje do jazdy potem. Przerabiałem to w zeszłym roku na M500 jeszcze nawet nie było jak się wysuszyć, bo miałem chłodny domek bez ogrzewania. Na trasie potem się śmiałem z deszczu.

Btw. ktoś jedzie "IC MEWA" koło 14 start z Wawy, koło 17-18 w Swarzędzu/Poznaniu?
Mam bilet na ten pociąg, ale bez opcji rowerowej. Jakby były 3 osoby po właściwej stronie wagonu, to chętnie bym wszedł w komitywę, żeby rowerów nie wieszać, tylko ustawić koło siebie. 4 rowery od strony gdzie nie ma toalety(miejsca 9x 8x) spokojnie wchodzą, do strony toalety(miejsca 1x 2x) nie próbowałem, ale jak się popieści... Odpadło by mi to cholerne "foliowanie".

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 5 Sie 2021, 00:00 »
https://kbrkornik.com/2021/08/04/vii-kmt-komunikat-nr-2/

Podzieliłem ślad… jakby komuś 500tka nie wchodziła…
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
« 5 Sie 2021, 13:49 »
Jeśli ktoś jeszcze szuka noclegu pod dachem to mamy jedno miejsce w domku  ;)
Ośrodek Wczasowo Rekreacyjny " Niezamyśl" (około 8 km od bazy maratonu).

Offline Mężczyzna Dariusz Ch

• Miasto: Zaścianki
  • Na forum od: 03.03.2019
« 5 Sie 2021, 14:34 »
Jestem chętny, pod warunkiem, że będę mógł zostać do poniedziałku.

Mariobiker

• Gość
« 5 Sie 2021, 14:49 »
My mamy zarezerwowany nocleg z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę.
Trzeba będzie pogadać z właścicielem.
Może się uda.

• Użytkownik forum
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Dariusz Ch

• Miasto: Zaścianki
  • Na forum od: 03.03.2019
« 5 Sie 2021, 15:15 »
Może się uda.
Rozmawiałem z ośrodkiem i muszę podać na kogo jest zarezerwowany nocleg i na ile osób.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Sie 2021, 15:19 »
Sroga ulewa na dojeździe porządnie motywuje do jazdy potem. Przerabiałem to w zeszłym roku na M500 jeszcze nawet nie było jak się wysuszyć, bo miałem chłodny domek bez ogrzewania. Na trasie potem się śmiałem z deszczu.

To może Ciebie motywuje, bo mnie za grosz  ;)
Ulewa na dojeździe czy tym bardziej na starcie - to dla mnie gorsze niż jak już na trasie maratonu złapie, bo tam jestem psychicznie przygotowany na poniewierkę. A przy spaniu pod namiotem deszcz na dojeździe to już w ogóle kicha, część rzeczy mokrych, rozkładanie majdanu noclegowego w deszczu i tym podobne przyjemności  ;). A jeszcze kwestia roweru, elegancko wyczyszczony i świeżo nasmarowany w domu, a w bazie maratonu już upierniczony jak po 1000km :P

Ale poprawiły się prognozy, już tak źle to na piątek nie wygląda, może popadać, ale wygląda, że nie za mocno.

• Użytkownik forum
« 5 Sie 2021, 15:24 »
Chłopaki… poprawie Wam nastrój. To KMT. Prognozy już się poprawiły :)

Co prawda to z drugiej strony jeziora, ale tam jest ta sama pogoda, co u mnie na tarasie

Piąteczek :)

I sobota:

¯\_(ツ)_/¯
Absurdalny Eli

Mariobiker

• Gość
« 5 Sie 2021, 17:39 »
Może się uda.
Rozmawiałem z ośrodkiem i muszę podać na kogo jest zarezerwowany nocleg i na ile osób.

Irena Broda 6 osób
Mamy już komplet 6 osób

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 5 Sie 2021, 21:29 »
Napisz tylko gdzie zwrócić pieniądze i voila. Jedź na inne, lepiej zorganizowane maratony.
Chyba się jednak zobaczymy bo Elizium nie wykonał w tej sprawie żadnego kroku przez 2 dni...
Miałam juz nic tu nie pisać, tylko na PW, ale skoro Wilk robi tu burdel i pisze o mnie, to czemu ja mam się powstrzymywać i tu nie pisać?

Ok, czyli martap nie jedzie, problem rozwiązany, kończymy teatrzyk.
Nie tak szybko, zwrotu kasy jeszcze nie dostałam. A szkoda mi jej - albo kasa albo udział w imprezie :)

I tak wiemy, że to ze strachu przed kolejnym wycofem  :P
Wycof? A jaki to strach się wycofać? Chyba dla Ciebie :D
Ja mam ich tak dużo, że mnie to wsio rawno.

I tak na marginesie - nie byłoby żadnego problemu z zaparkowaniem tam
na chwilę samochodu, wyjęcia rzeczy i odprowadzenia samochodu na
parking.

Ty masz problemy z samym tylko czytaniem czy może z czytaniem ze zrozumieniem? A moze coś nie tak z kojarzeniem kto co kiedy napisał i jak to się odnosiło do siebie wzajemnie?

Cytat: Regulamin/Komunikat
Obowiązuje bezwzględny zakaz parkowania (nawet na
chwilę
)
w bezpośrednim otoczeniu bazy.
Mam jednak pomysł i rozwiązanie.
Otóż licząc na Twoją wyrozumiałość wobec ludzi z poważną nadwagę
oscylującą wokół progu otyłości walczących z tym defektem, pozwolisz
na krótkotrwałe zatrzymanie 1-2 minutowe przy bazie :)
Z góry będę Ci bardzo za to wdzięczna :D
Nie. Nie pozwolę. Ale teren, gdzie można rozbić namiot nie jest „w
bezpośrednim otoczeniu bazy”. Wystarczy?

Ważna uwaga: Elizium nie napisał tu, ze strefa namiotowa JEST częścią bazy noclegowej. Zatem nie można do niej podjechać aby nie podjeżdżać do samej bazy.

Wystarczy się wykazać kulturą osobistą

A Ty mógłbyś wykazać się umiejętnościa czytania ze zrozumieniem. Masz z tym naprawdę wyraźny problem.

i grzecznie na priv spytać się o to. Ale jak się zaczyna od robienia
publicznej awantury organizatorowi, obrzuca się go epitetami klasy
"Niedasizm, mamciewdupstwie i jakośtobędziesizm robią robotę" - to
czego się spodziewasz? Zwykła wiedza o miedzyludzkich zachowaniach się
kłania, 40 lat żyjesz na tym świecie i ciągle abecadła w tym zakresie
nie opanowałaś...

No i tu właśnie widać ewidentnie jak u Was obu wygląda sprawa z czytaniem ze zrozumieniem i nadmiernym odnoszeniem przeczytanych treści - niekoniecznie zrozumianych - do siebie.
Te słowa jakie napisałam, były bardzo ogólne i nie były skierowane ad personam do kogokolwiek. Z kolei Ty wyrwałeś kilka słów z całego kontekstu i podpisałes to jako atak na Organizatorów. Serio? To jest bzdura bo ja tu nikogo nie atakowałam. Ja tylko stwierdziłam fakty i tyle.

Pełen cytat brzmiał tak:
Właśnie to podejście powoduje u nas w Polsce taką a nie inną sytuację
polityczną, gospodarczą i społeczną. Niedasizm, mamciewdupstwie i
jakośtobędziesizm robią robotę.

Teraz o dawaniu rad - drogi Wilku - popracuj nad swoimi umiejętnościami czytania ze zrozumieniem bo naprawdę dużo Ci brakuje w tym temacie. Zresztą nie tylko w tych, umiejętności komunikacyjnych i społecznych również ci brak.

I jeszcze ten Twój tekst:
Zwykła wiedza o miedzyludzkich zachowaniach się kłania

Taaaak, przyganiał kocioł garnkowi a sam podpala całą kuchnię :D

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 5 Sie 2021, 21:43 »
Cytat: dudi w  3 Sie 2021, 20:44
Ok, czyli martap nie jedzie, problem rozwiązany, kończymy teatrzyk.
Nie tak szybko, zwrotu kasy jeszcze nie dostałam. A szkoda mi jej - albo kasa albo udział w imprezie

Podtrzymuję. Wyjaśnijcie sobie na PW wszystko, tu niech będzie rozmowa o KMT, a nie o tym kto chce, a kto nie chce przejść się kawałek na piechotę z samochodu i dlaczego.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Sie 2021, 21:51 »
I znowu plujesz się po próżnicy.

Zamiast tracić godziny na złośliwości wystarczyło choć trochę ruszyć głową. Ośrodek jest tuż przy drodze publicznej (która to droga oczywiście nie jest jego częścią) na której każdy kierowca może się zatrzymywać zgodnie z przepisami PoRD, a na SV nie widać znaku zakazu zatrzymywania. Więc możesz sobie stanąć na poboczu, zdjąć bagaż, przenieść go do bazy i wrócić odprowadzić samochód i cała sprawa pozostaje poza organizatorem, bo jego zakazy dotyczą tylko ośrodka.

Można pomyśleć? Tylko jak to mówił Pawlak w "Samych Swoich" - "Trzeba mieć na czym czapkie nosić"  :P

Wycof? A jaki to strach się wycofać? Chyba dla Ciebie :D
Ja mam ich tak dużo, że mnie to wsio rawno.

Takie pierdoły to wstawiaj przedszkolakom. Każdy wycof to jest forma porażki, czytałem parę Twoich opisów wycofów (bo to świetne komedie) - i po samej ilości Twoich tłumaczeń dlaczego się znowu zesrało i jak to nie masz sobie nic do zarzucenia, bo i tak jesteś wiele większa niż 95% społeczeństwa co siedzi na kanapie - nie trzeba być psychologiem by wiedzieć, ze wycofy Cię bolą. Tylko zwyczajnie nie potrafisz nazwać porażki porażką, dlatego tworzysz takie komedie w stylu "Jestem zwycięzcą"

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 6 Sie 2021, 03:00 »
Podtrzymuję. Wyjaśnijcie sobie na PW wszystko, tu niech będzie rozmowa o KMT, a nie o tym kto chce, a kto nie chce przejść się kawałek na piechotę z samochodu i dlaczego.
Sprzeciw Wysoki Sądzie! Wilk w dalszym ciągu odpowiada mi w tym temacie ;)

Zamiast tracić godziny na złośliwości wystarczyło choć trochę ruszyć głową. Ośrodek jest tuż przy drodze publicznej (która to droga oczywiście nie jest jego częścią) na której każdy kierowca może się zatrzymywać zgodnie z przepisami PoRD, a na SV nie widać znaku zakazu zatrzymywania. Więc możesz sobie stanąć na poboczu, zdjąć bagaż, przenieść go do bazy i wrócić odprowadzić samochód i cała sprawa pozostaje poza organizatorem, bo jego zakazy dotyczą tylko ośrodka.
Nie mogę, bo wyraźnie Elizium napisał, że nie wolno nawet na chwilę. Nie wiem czy ma to związek z jakimis ograniczeniami ze strony PoRD i zakazu stojacego przy ulicy (stare zdjecia Google nie pozwalają na powierdzenie/zaprzeczenie temu), czy też jest to zakaz Organizatora. Nawet jeśli to jest "tylko" zakaz Organizatora to idac w myśl poszanowania dla Organizatora, a także kultury o której sam pisałeś - warto ten zakaz uszanować. I ja starałam się od samego początku ten zakaz przestzregać, dlatego też prosiłam Organizatora o stworzenie luki umożliwiajacej wypakowanie się z bagażami i odjechanie. Na co Organizator również nie wyraził zgody.

Można pomyśleć? Tylko jak to mówił Pawlak w "Samych Swoich" - "Trzeba mieć na czym czapkie nosić"  :P
A mówią, że to ja niegrzeczna i niekulturna, a to Wilk takie teksty podsyła sugerując braki głowy czy coś w tym stylu... :P

Takie pierdoły to wstawiaj przedszkolakom. Każdy wycof to jest forma porażki, czytałem parę Twoich opisów wycofów (bo to świetne komedie) - i po samej ilości Twoich tłumaczeń dlaczego się znowu zesrało i jak to nie masz sobie nic do zarzucenia, bo i tak jesteś wiele większa niż 95% społeczeństwa co siedzi na kanapie - nie trzeba być psychologiem by wiedzieć, ze wycofy Cię bolą. Tylko zwyczajnie nie potrafisz nazwać porażki porażką, dlatego tworzysz takie komedie w stylu "Jestem zwycięzcą"

Wilku, czy Ty się bawisz w Josepha Goebbelsa że tak powtarzasz ciągle te same bzdury i brednie? Liczysz, że nagle staną się one prawdą? :P Nie, nie staną się prawdą ani trochę, gdyż są oparte na Twojej głębokiej niewiedzy.
Możesz sobie szydzić z mojego poczucia zwyciężcy, ale pamiętaj, że to Ty nie dajesz rady Agacie :D A przeciez jesteś najlepszy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum