Dlaczego w takim razie mam napisane 20 000 mAh skoro dostaję tylko 10 000 ?
Biolite power bank ChargeTu na stronie producenta masz dane techniczne i czas ładowania power banku z ładowarki 18W USB C-PD
Mierzyliście realne pojemności powerbanków ?
Widać realną pojemność i czas ładowania ładowarką 2,4A
A to że przy ładowaniu/rozładowaniu używwamy napięcia 5V, nie ma takiego znaczenia, ponieważ bateria w telefonie też jest Li-Ion i też ma napięcie 3.7V. Przetwornice załatwiają konwersję napięć.I dlatego można porównywć/ dobierać pojemności powerbanków do pojemności baterii telefonu, ale w tych samych jednostkach - mAh lub mWh.
Ale w ten sposób widzisz tylko pojemność "na wejściu", to Ci tylko mówi ile potrzeba mAh by go naładować do pełna. A na wyjściu tej pojemności masz dużo mniej
Cytat: zws w 16 Lip 2022, 10:57Mierzyliście realne pojemności powerbanków ?Oczywiście. To pierwsza rzecz po zakupie i cykliczna po jakimś tam czasie używania. W końcu muszę wiedzieć z czym mam tak naprawdę do czynienia. Do pomiaru używam chińskiego testera kupionego kiedyś na ali. Na zdjęciu poniżej testy dwóch powerbanków 20 000 mAh. Widać realną pojemność i czas ładowania ładowarką 2,4A
Zarzucasz mi bzdury, a sam piszesz bzdury
A to że przy ładowaniu/rozładowaniu używwamy napięcia 5V, nie ma takiego znaczenia, ponieważ bateria w telefonie też jest Li-Ion i też ma napięcie 3.7V.
Weź Xtar PB2s + te większe ogniwa z odzysku.Mnie do ideału brakuje tylko szybkiego ładowania do telefonu OnePlus / Oppo.