Autor Wątek: Torba na kierownicę MAINSTREAM MSX  (Przeczytany 14279 razy)

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
http://www.szumgum.com/torba-na-kierownice-msx-cls-55-classic-b2010.html

Ja woziłem lustro D80 z 18-70 z tulipanem i nawet wchodził bez problemu. Ale aparat leżał cały czas na do góry obiektywem. Żeby strasznie go nie wytrzęsło wyłożyłem boki i dno gąbką grubości około 2 cm, więc straciło się 4 cm po bokach. Poza tym dałem przegródkę z tekturki, dzięki czemu zostało około 5 cm szerokości na portfel i jakieś pierdółki malutkie.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Jeszcze niedawno była na "szumgumie".
A miejsca pozostaje tyle, ile z tych ponad 9 litrów zostanie po jego włożeniu. Policz objętość aparatu, masz wymiary gabarytowe :) i aparatu i torby. Nikt nie wie jaki masz ten aparat :) Dla niektórych spory to duży kompakt, dla niektórych lustrzanka z gripem:)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Było wszędzie, jest nigdzie.
Dosyć ciekawa sytuacja.
Możliwe, ze z nowym sezonem wyjdzie coś nowego od MSXa

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
Ile pozostaje miejsca jeśli wsadzi się do niej jakiś sporych rozmiarów aparat ?
Ja również pokusiłem się o wyłożenie tej torbę od wewnątrz (ścianki+dno) dodatkową pianką o grubości 1 cm. Do takiego wnętrza z lekkim wciskiem wchodzi w pokrowcu lustrzanka + podstawowy obiektyw klasy KIT. Aparat wchodzi w pionie, obiektywem skierowanym w dół. Dzięki temu, że sam obiektyw nie jest długi (8 cm) zestaw mieście się w torbie i nie wystaje ponad jej obrys. Poza aparatem zostaje odrobinę miejsca na telefon, gaz pieprzowy, lampki do roweru, GPS i bynajmniej nie trzeba tych przedmiotów upychać.

Kiedyś chciałem tą torbę pożyczyć koledze i okazało się, że jego lustrzanka + obiektyw (dł. samego szkła 13,5 cm) mieściły się tylko w poziomie. W takim wypadku raczej nic więcej nie wejdzie. Gdyby wyjąć ze środka tą dorabianą piankę, przestrzeń bagażowa wzrosłaby, ale zawartość tłukłaby się. Bez pianki, graty w środku latają jak głupie i tłuką się.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Jeszcze niedawno była na "szumgumie".
A miejsca pozostaje tyle, ile z tych ponad 9 litrów zostanie po jego włożeniu. Policz objętość aparatu, masz wymiary gabarytowe :) i aparatu i torby. Nikt nie wie jaki masz ten aparat :) Dla niektórych spory to duży kompakt, dla niektórych lustrzanka z gripem:)

No własnie, chodzi o to, że jeszcze nie nabyłem aparatu...
myśle o takim kompakcie typu megasuperzoom czy jak one sie tam nazywają (fuji hs20 exr) dość sporawy jest, całkiem jak lustro.

Edit: jeszcze ciekawi mnie to: 'ysokość 210 mm, szerokość 250 mm i głębokość 150 mm.'
są to wymiary raczej wewnątrz, co nie?

aparat ma 130.6 × 90.7 × 126.0 mm. bez jakichkolwiek pokrowców :D
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy

Nie znam się na torbach na kierownicę, ale raczej wątpię, by podawali wymiary wewnętrzne. Jeśli gdzieś podają coś w litrach, to to jest wewnątrz (czy to oznacza, że torba jest przemakalna? ;))
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Edit: jeszcze ciekawi mnie to: 'ysokość 210 mm, szerokość 250 mm i głębokość 150 mm.'
Nie to są raczej wymiary zewnętrzne.

Specjalnie dla Ciebie zmierzyłem (fanfary! :D) :

Wewnętrzne wymiary, liczone na poziomie ramki usztywniającej, gdzie jest najwęziej to (z dokładnością do 2-3mm):
225 x 125mm, przy głębokości 170mm (do poziomu górnej krawędzi torby w stanie otwartym)

Poniżej ramki jest trochę szerzej, a klapa jest wypukła i sięga na jakieś 3cm w górę.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
dziękować!!
To zbyt dużo się rzeczy nie zmieści poza aparatem do takiej torby...
Będe musiał poszukać jakiejś większej nieprzemakalnej o ile takie są .. ;]
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Odp: Torba na kierownicę MAINSTREAM MSX
« 24 Lut 2012, 13:00 »
Kto wie gdzie kupić tą torbę.
We wszystkich sklepach które znalazłem w necie jest niedostępna, będzie dopiero na przełomie marca i kwietnia najwcześniej, a ja potrzebuje na przyszły tydzień (na prezent dla żony :) )

pomocy

pzdr
qbab

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna qbab

« 24 Lut 2012, 14:45 »
Słabo. Nie szprecham wcale, nie mam konta na e-bayu i na PayPalu. Za dużo zachodu.
Chyba wymyśle inny prezent.

Dzięki

Offline Kobieta goś

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.11.2011
Jeśli ktoś jeszcze poszukuje tej torby na teraz, to tutaj można zamówić: http://www.cyklotur.com/pl-PL/produkt/4201/401/Na_kierownice/Torba_CLS_55#tab2_tab
Właściciel informuje, że po zakupie torba będzie sprowadzona do sklepu w ciągu 10 dni roboczych.

Offline Mężczyzna qbab

A na szumgum jest juz informacja ze koniec czerwca.
Jak tak dalej pójdzie to sprowadzą koło listopada.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 10 Maj 2012, 10:25 »

Właściciel informuje, że po zakupie torba będzie sprowadzona do sklepu w ciągu 10 dni roboczych.

Ja zamówiłem 2 maja powiedział że oczekiwanie 20 dni ;) wcześniej była na stanie ale za 209 zł cenę obniżyli ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum