Ale to niewiele daje, jak jest kwarantanna po powrocie
Czy kwarantanna obowiązuje zaszczepionych ? Bo testy na granicach są także obowiązkowe dla zaszczepionych.
Spotkałem się, że testy na przyjęciu do szpitala obowiązywały także zaszczepionych.
Mały offtop - jeśli po powrocie do kraju będę musiał odbyć kwarantannę to jak to jest honorowane w pracy? Zwolnienie lekarskie i 80% pensji czy jak?
No i to jest słabe i czekam, aż ktos to zaskarży. Chodzi mi o różne traktowanie szczepionych. Żeby nie było: jestem za szczepieniami ale...ja jestem w kolejce na samym końcu. Czy to moja wina? Czemu mam zatem za to "płacić"?
Cytat: poziom w 23 Lut 2021, 14:01No i to jest słabe i czekam, aż ktos to zaskarży. Chodzi mi o różne traktowanie szczepionych. Żeby nie było: jestem za szczepieniami ale...ja jestem w kolejce na samym końcu. Czy to moja wina? Czemu mam zatem za to "płacić"?Jeśli mieć żal czy skarżyć, to o tempo szczepień, nie o obecność na końcu kolejki. Logika podpowiada, że wypadałoby się wręcz cieszyć, że nie masz wskazań zdrowotnych ani wiekowych, ani nie pracujesz w zawodzie najwyższego ryzyka Szy.
No ale to się wiążę. Ok-wyraże się jaśniej: ponieważ jestem dość daleko w kolejce do szczepienia, to przy obecnym tempie szczepień jestem gdzieś po 2023 roku...a to przecież nie moja wina...