Autor Wątek: Prosty kands do prostego jeżdżenia.  (Przeczytany 2848 razy)

Offline Mężczyzna kotek_terrorysta

• Miasto:
  • Na forum od: 22.08.2018
    • Moje podróże
Prosty kands do prostego jeżdżenia.
« 26 Lut 2021, 20:32 »
To i ja się pochwale.
Kands Atlantic z nexusem 7  w tylniej piascie. Oryginalnie stał na oponach 28x1.6 no name. Wymienione na shwalbe Smart sam 28x1.75, wchodzą w ramę na styk. Oryginalnych błotników nawet nie zakładałem, tylko przyczepiłem takie elastyczne od mtb.
Oryginalna lampkę przerobiłem - dodałem kondensator 4F do podtrzymania.
Na bagażniku sakwa z Decathlona 25litrow.

Rower daje rade przez cały rok.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Dziwny masz gust...
Ale ja nie o tym - kliknąłem link z sygnaturki, a tu znajome (bardzo bliskie) lokacje!  :o

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
nie ma zdjęcia, a mnie nie wychodzi wstawienie :/
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Poprosiłem szukajkę o obrazki Kands Atlantic, ale musiała zajść jakaś pomyłka. Gięta, prawie downhillowa kiera w regulowanym mostku?  :) Żarcik taki.
Nie wiem na jaki obrazek patrzeć, więc na temat roweru się nie wypowiadam. Ważne, że daje radę i przyjemność całorocznie.

Nie lubię dymanych kajaków, ale z kotem w środku już to wygląda dużo lepiej.
Kajakowałem zimą - świetne doświadczenie.
Nie jest łatwo pogodzić kajak z rowerem, niestety.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
1. To nie kajak, tylko jakiś ponton  ;)
2. To nie rower, tylko jakiś tłuścioch  ;)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Każdy orze jak może ;D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

• Miasto:
    • Moje podróże
Hej.

1.   Troche jestem zaskoczony. Rower to ten http://kands.pl/portfolio_page/28-kands-soprano-7bn-2/.
 I naprawde nie wiem czy jest dziwny. Rower jak rower. Trojkątna rama i kółka. Półtorej roku temu szukałem roweru na stalowej ramie, bez amorów i z piastą biegową. Albo były jakieś paści z marketu z nexusem 3 z tyłu, albo jakieś cuda na cro-mo i N8 za połowę mojego majątku. Do aluminium i amortyzatora suntor, powszechnie ganionego na forach podchodziłem z dystansem. Ale o dziwo w jeździe po trasie, szutrach, lasach i okolicznych górkach daje radę przez cały rok. Jak już tego zajeżdże to następnego pewnie zamówię u kolegi który rowery składa ze złomu.

2. Co do kajaków. Są dmuchane kajaki i pneumatyczne kajaki. Dmuchane są do zabawy przy plaży, pneumatyczne do wielkich wypraw  ;)

3. To grube coś z fatbikiem na pokladzie to packraft a nie kajak.  Ale nie ma problemu zeby rower wpakowac do kajaka. Niektórzy nawet preferują zestaw rower+przyczepka+kajak. Daje niesamowitą swobodę w zaczynaniu i kończeniu spływu gdzie się żywnie podoba.  Niektóre rosyjskie modele są nawet od razu wyposażone w dedykowany bagażnik rowerowy na pokładzie.
« Ostatnia zmiana: 2 Mar 2021, 08:18 kotek_terrorysta »

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Niektóre rosyjskie modele są nawet od razu wyposażone w dedykowany bagażnik rowerowy na pokładzie.

Możesz rozwinąc temat?

• Miasto:
    • Moje podróże
Niektóre rosyjskie modele są nawet od razu wyposażone w dedykowany bagażnik rowerowy na pokładzie.

Możesz rozwinąc temat?

Modele "duża brodjaga" i "harpun" maja mocowania taśm na pokładzie i dwa poprzeczne pokładniki pod materiałem tak żeby cieżar roweru nie wciskał go między burty.

Miedzy te mocowania można jeszcze wsadzić płytę PCV z zamocowaną szybkozłączką. Wtedy od roweru odpina sie przednie koło a widelec łapie sie do tej płyty. Wtedy większa częśc roweru stoi na rufie a przednie koło leży na dziobie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum