Autor Wątek: Pozostawianie roweru samego przed sklepem  (Przeczytany 105072 razy)

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
w miasteczkach wolę małe sklepiki tak samo na wsi.

Niestety ze smutkiem obserwuję, że nawet na wsiach coraz częściej lokalne sklepiki z ławeczką dla elity zastępowane są przez średnie markety typu globi, lewiatan a w miasteczkach biedronki i reszta...

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
w miasteczkach wolę małe sklepiki tak samo na wsi.

Niestety ze smutkiem obserwuję, że nawet na wsiach coraz częściej lokalne sklepiki z ławeczką dla elity zastępowane są przez średnie markety typu globi, lewiatan a w miasteczkach biedronki i reszta...

Nierzadkie są przypadki, że są już na posterunku o 8 rano i siedzą tam dopóki się nie upiją do nieprzytomności. Ostatnio w TV mówili, że jakieś gwiazdy laptopy przepiły co dzieci ze szkoły dostali na lekcje zdalne. Co w tym fajnego?

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
Poważnie myślę o czymś takim i szukam recenzji:
https://allegro.pl/oferta/zapiecie-zabezpieczenie-hiplok-z-lok-combo-szyfr-8882795787

Przyszło. Po pierwszym obmacaniu wygląda na bardzo solidne, bez porządniejszych szczypiec nie do otwarcia. Krótkie, bardzo krótkie. Jest w nim jednak coś co mnie odrzuca na tyle, żeby to odesłać. Jeszcze się chwilę zastanowię, ale chyba wróci...

Kurcze fajne te zapiecie. W sam raz na ultra - kiedy chcesz na chwile zostawić rower pod wiejskim sklepem. Na orlenach nigdy sie nie bałem zostawiać - bo tam głownie zmotoryzowani + kamery. Ale poza się przyda.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
A mój hiplok (drugi raz użyty) zrobił mi psikusa.
Mam ustawiony szyfr na liczbę której nie zapomnę dopóki Alzheimer nie pomoże.
Sprawdziłem co jest nastawione, zapiąłem (przy zapisaniu odciągam zatrzask, więc działało) odebrałem paczkę w sklepie i... nie odpiąłem.
Po kilku minutach walki, ocenie ile czasu i wysiłku zajmie mi spacer do domu z zablokowanym tylnym kołem itd postanowiłem zabawić się w Kwintę i otworzyć "na wyczucie".
Udało się, a przy okazji wyszło że szyfr się zmienił i na jednej pozycji miałem "4", a teraz mam "2".
No i trochę mi się ten mój Hiplok zaczął mniej podobać  :(

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Ile czasu trwało wyczucie kodu?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Udało się, a przy okazji wyszło że szyfr się zmienił i na jednej pozycji miałem "4", a teraz mam "2".

Przecież szyfy i hasła trzeba co jakiś czas zmieniać (każdy informatyk ci to powie).

Widocznie zamek ma zaszytą w sofcie periodyczną zmianę szyfru :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Ile czasu trwało wyczucie kodu?
Minutę, dwie ? Nie mierzyłem.
NB dłużej niż wcześniej na sucho w domu.
Pod tym względem ten zamek szału nie robi, ale z tego zdawałem sobie sprawę wcześniej.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Reklamy to mu nie zrobiłeś

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Reklamy to mu nie zrobiłeś
A co ja mogę zrobić, kiedy taki szczery człowiek jestem?

A mój hiplok (drugi raz użyty) zrobił mi psikusa.
Mam ustawiony szyfr na liczbę której nie zapomnę dopóki Alzheimer nie pomoże.
Sprawdziłem co jest nastawione, zapiąłem (przy zapisaniu odciągam zatrzask, więc działało) odebrałem paczkę w sklepie i... nie odpiąłem.
Po kilku minutach walki, ocenie ile czasu i wysiłku zajmie mi spacer do domu z zablokowanym tylnym kołem itd postanowiłem zabawić się w Kwintę i otworzyć "na wyczucie".
No i trochę mi się ten mój Hiplok zaczął mniej podobać  :(

U Ciebie też tak jest, że ostatnią cyfrę można normalnie palcami wyczuć? U mnie jak dwie są ustawione poprawnie to przy trzeciej jest click i jak się kręci i ustawia się dokładnie na trzecią poprawną.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
W sumie to wszystkie można wyczuć, tylko trzeba delikatnie i jednocześnie odciągać zatrzask.

Offline Mężczyzna escalar

• Na forum od: 02.04.2021
żadne zabezpieczenie nie uchroni przed złodziejem :-( ...kumplowi dwa lata temu jakiś sq#wiel sprzedał kosę pod żebro, kiedy wjeżdżał do garażu rowerem... dwa miesiące przeleżał, a złodzieja nie złapano :'(

...ja, kiedy już muszę zostawić rower przy sklepie to używam grubej linki w oplocie z zardzewiałym zamkiem, który nawet kluczem mam problem by otworzyć ;-)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
W ubiegłym roku spotkałem rowerzystę w pociągu, który nie certolił się z systemem zapięcia roweru. Widoczne na fotografii. Niestety nie był rozmowny, więc nie pogadaliśmy, ale sądząc po rowerze i ekwipunku to "stary" wiarus rowerowy.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

żadne zabezpieczenie nie uchroni przed złodziejem

Każde zabezpieczenie utrudnia złodziejowi robotę.

(...) zapiąć kask na przednim kole (...)

Wypróbowałem ostatnio, bardzo pomaga przezwyciężyć strach.

Bogini Ultralight płacze...

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
Obsługa stacji benzynowych pozwala na wprowadzanie roweru na czas posiłku?
I drugie pytanie jeśli korzystamy z prysznica na Orlenie to jest możliwość przechowania roweru na czas pobytu w łazience?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum