Navi rowerowa skierowana raczej na wyświetlanie trasy, niż rejestrowanie
Cytat: Natsky w 11 Mar 2021, 21:14Navi rowerowa skierowana raczej na wyświetlanie trasy, niż rejestrowaniePrzecież nawigacja rowerowa (np. Etrex) jednocześnie wyświetla zaplanowaną trasę i zapisuje przejechaną trasę.
Ja mam Etrexa wyprawy po 1500 km rejestrowała...Brałbym navi turystyczne;)
Etrex to nie jest nawigacja rowerowa, tylko turystyczna.
Bryton Rider 15
Zainteresował mnie ten gadżet. Piotrek, jesteś jego użytkownikiem? "Na podstawie Twojej lokalizacji funkcja podświetlania zostanie automatycznie aktywowana przed zachodem słońca, co pozwoli Ci jeździć o każdej porze dnia i nocy." Czy można tę opcję wyłączyć tak by wyświetlacz nie zżerał energii?
Mam, używam. Podświetlenie można włączyć i wyłączyć w dowolnej chwili przyciskając główny przycisk przez chyba dwie sekundy. Kupiłem go wyłącznie z myślą o trenażerze. Ładnie współpracuje z chińskimi czujnikami "magene". Ale kiedy nie muszę nawigować dobrze się sprawdza na rowerze. Ma termometr, wysokościomierz barometryczny, podaje także kąt nachylenia. Wskazania pokrywają się z garminem.
Czy nie ma problemów z GPS w pomieszczeniach zamkniętych, pod dachami?
czy według Ciebie nadałby się także do rejestracji tras podczas wycieczek pieszych np. w górach?
Czy autopauza działa prawidłowo?
Bryton Rider 15 za ok 280 zł spełnia Twoje oczekiwania. Bateria wystarcza na 16 h, można podładować w trakcie jazdy. Rejestruje ślad w formacie FIT do 120 godzin. Współpracuje z czujnikami Ant. Synchronizacja śladu przez bt albo po kablu. Ale żadnych nawigacyjnych funkcji nie posiada.
brak auto-pauzy i pomiaru prędkości z koła