Autor Wątek: Licznik jako rejestrator trasy ultra +24h  (Przeczytany 7992 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Żadnego nie używałem, ale mój touch 35 ma w ustawieniach i jedno, i drugie.

Te najnowsze turystyczne odbiorniki Garmina (jak Etrex Touch czy Oregon) mają auto-pauzę, ale to niewiele zmienia. Bo bez czujnika na kole - to odczyt prędkości jest i tak satelitów, więc autopauza nie działa jak powinna, jest dalej typowe pływanie sygnału. Natomiast czujnik prędkości - de facto to nie działa, sprowadza się to tylko do wyświetlania bieżącej prędkości na ekraniku Garmina (a i to bardzo sporadycznie mi działało podczas testów tego odbiornika, bo z reguły czujnik prędkości nie łapał), natomiast wszystkie parametry są liczone z GPS. Tak wiec np. na potrzeby trenażera - nic to nie działa, nie pokaże żadnego dystansu w pomieszczeniu, w śladzie się to nie zapisuje, są tylko dane z satelitów.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Gwoli ścisłości, w eTrexie 35t jest zarówno auto-pauza (i działa) jak i możliwość sparowania czujnika prędkości ANT+ - tego, co prawda, nie próbowałem, ale w menu czujników jest: czujnik tętna, prędkości, rytmu, pr./rytmu i temperatury.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Gwoli ścisłości, w eTrexie 35t jest zarówno auto-pauza (i działa) jak i możliwość sparowania czujnika prędkości ANT+ - tego, co prawda, nie próbowałem, ale w menu czujników jest: czujnik tętna, prędkości, rytmu, pr./rytmu i temperatury.

Pisałem o tym, czujnik prędkości to działa w Etrexie słabiutko, dystans jest z satelitów, nie z koła. A przez to i autopaza będzie kulawa i wrażliwa na pływanie.

Offline Mężczyzna boguś

• Miasto: Kalety
  • Na forum od: 05.01.2017
Witam . Podepnę się pod temat . Czy używa ktoś aplikacji Bryton Active  ?
Ściągnołem te apke z ich strony ale nie mogę dokończyć rejestracji bo nie przychodzi mi na poczte link aktywacyjny. Na moje e-maile na razie nie odpowiadają.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum