Autor Wątek: Tył / Przód na szosę  (Przeczytany 3089 razy)

Offline Mężczyzna ukaszeu

• Miasto: Dzierżoniów
  • Na forum od: 08.03.2021
Tył / Przód na szosę
« 12 Mar 2021, 23:48 »
Im bardziej zgłębiam się w temat oświetlenia, tym ciemniej mi się robi przed oczami :icon_confused:
Stoję przed wyborem nowego oświetlenia, jestem po przejściach z różnymi wersjami od skośnookich braci i tym razem zamierzam nabyć coś porządniejszego, ale niekoniecznie najdroższego. W zimie zmieniłem rower szosowy na Meridę Reacto 4k , a poprzedni rower oddałem z lampkami. Długo nie było potrzeby zakupu nowego oświetlenia, ale teraz jest już ten moment. Z racji tego, że sztyca w moim rowerze nie jest typowo okrągła, to zawęża się z pewnością zakres wyboru lampek ze względu na mocowanie. Dodatkowo chciałbym, aby lampki były raczej mega minimalistyczne, ale jednocześnie mocno świeciły. Nie będę jeździł w nocy, więc nie potrzebuję na przód latarni. Moje wymagania spełniałby zestaw Bontragera ION/Flare , ale cena jest dość wysoka i cały czas biję się z myślami czy warto aż tyle wydawać. Przeglądając to forum natknąłem się na polecane niektóre modele Lezyne, Knog czy Mactronica. Prosiłbym o radę. Fajnie, gdyby lampki wytrzymywały cały dzień jazdy od rana do późnego popołudnia i do ładowania podczas noclegu.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Odp: Tył / Przód na szosę
« 13 Mar 2021, 14:36 »
chciałbym, aby lampki były raczej mega minimalistyczne, ale jednocześnie mocno świeciły. (...) wytrzymywały cały dzień jazdy

To trochę jak w usługach - dobrze, tanio, szybko - wybierz 2 :)

Offline Mężczyzna ukaszeu

• Miasto: Dzierżoniów
  • Na forum od: 08.03.2021
« 15 Mar 2021, 20:43 »
miałem na myśli bardziej minimalistyczny wygląd lampek :) Oczywiście zgadzam się z Tobą całkowicie, dlatego nie szukam oświetlenia w dolnych granicach cenowych, tylko nieco wyższych. Rynek mocno zalany różnorakim sprzętem i dlatego pozwoliłem sobie napisać tutaj z zapytaniem do bardziej doświadczonych, gdyż nie chcę za chwilę dokupować kolejnego zestawu ;)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 15 Mar 2021, 20:55 »
Zerknij na INFINI LAVA
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 15 Mar 2021, 22:57 »
Na przód: https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=22873.0 tylko 6 stron...
O tyle też coś było. Sporo informacji i doświadczeń.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum