Autor Wątek: Poszukiwania roweru  (Przeczytany 5879 razy)

aga7898

• Gość
Odp: Poszukiwania roweru
« 17 Mar 2021, 08:17 »
Ja polecałbym tego (zamiast Meridy):
https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-fahrrad-manufaktur-alu-56-cm-kola-28-pradnica-nexus-8-CID767-IDITGCC.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=6

Solidna niemiecka konstrukcja, bez przerzutek (nexus 8b), dynamo.
Ma wszystko co trzeba do jazdy po miescie.

Ten jest naprawdę kozak, tylko bardzo daleko.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 17 Mar 2021, 11:44 »
Czy korzystasz z rowerów miejskich w Toruniu? Odpowiada Ci masa i gabaryty takiego roweru?
Nie korzystałam z nich jeszcze jakoś mnie nie przekonują.

Jednak chcesz kupić podobny rower, czy on Cię przekona? Chciałbym zasugerować takie ćwiczenie. Wypożycz rower miejski, pojedź nim do decatlona, przejedź się po decatlonie na szosówce i mtb (takie w okolicach 3tyś.), poproś koniecznie obsługę, żeby Ci dopompowała koła i ustawiła siodełko, wróć i opisz nam wrażenia. Wtedy prawdopodobnie powiesz nam, że ten był fajny, a tamten zły. Wtedy doradzimy Ci dobry typ roweru. Nie jestem pewien czy w decatlonie nie można na dłużej wypożyczyć roweru, dobrze by było tak zrobić i przejechać się tak z 5-10 km, a nie tylko po sklepie.

Lester

• Gość
« 17 Mar 2021, 12:51 »
Szanowna Ago. Ze swoim pytaniem nie mogłaś trafić lepiej. Na tym forum jest pełno wybitnych specjalistów, którzy na pewno wybiorą dla Ciebie najlepszy rower, dobiorą do niego odpowiednie siodełko, światełka i dzwonek. Powiem więcej - zabiorą Cię nawet na wycieczkę, potem wyprawę, a na koniec przygotują do pierwszego Twojego ultramaratonu rowerowego. Tylko proszę Cię bardzo - ułatw im to zadanie! Przede wszystkim napisz, dlaczego chcesz kupić rower. To fundament dalszych porad. Reszta, czyli Twój wiek, kondycja, budżet którym dysponujesz to sprawy wtórne.

PS. Taki skecz mi się przypomniał:
(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 18 Mar 2021, 16:20 »
Tylko proszę Cię bardzo - ułatw im to zadanie! Przede wszystkim napisz, dlaczego chcesz kupić rower. To fundament dalszych porad.

Napisz koniecznie, bo przy 3, 4...5 rowerze już człowiek kupuje odruchowo - wielu jest nas takich na tym forum...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum