Witajcie.Rado napisał: "Wszystkim tym, którym nowy termin zawodów z rożnych przyczyn nie odpowiada organizator zwraca opłatę startową."To nie jest do końca tak. W zaistniałej sytuacji jeżeli ktoś chce rezygnować z udziału w maratonie, przysługuje mu zwrot pełnych kosztów jakie poniósł (czyli także opłaty rejestracyjnej). Mówi o tym Art. 495 KC i nikt tu nie robi nikomu łaski. To takie krótkie info dla tych którzy zrezygnowali z udziału w PW. Pozdrawiam.
Cytat: egbercik w 28 Kwi 2021, 17:38przysługuje mu zwrot pełnych kosztów jakie poniósł (czyli także opłaty rejestracyjnej). Mówi o tym Art. 495 KC i nikt tu nie robi nikomu łaski.A z drugiej strony masz info w regulaminie, że opłata rejestracyjna nie podlega zwrotowi. Moim zdaniem, nikogo nie zbawi te 60 zł. Jak ja bym rezygnował to oczywistym dla mnie jest, ze oczekuję zwrotu 230 zł (biorąc pod uwagę tak napisany regulamin). Wszak od chwili rozpoczęcia zapisów organizator już ponosi koszta. Poświęca swój czas, paliwo na objazd trasy, płaci za stronę www itp. Moim zdaniem na to idzie te 60 zł. Takie są moje odczucia
przysługuje mu zwrot pełnych kosztów jakie poniósł (czyli także opłaty rejestracyjnej). Mówi o tym Art. 495 KC i nikt tu nie robi nikomu łaski.
sensie ochrony strony słabszej (np. konsumenta)
Czy ktoś wie gdzie można znaleźć zdjęcia z PW?
Cytat: LegalOnBike w 10 Sie 2021, 13:42Czy ktoś wie gdzie można znaleźć zdjęcia z PW?Tutaj https://m.facebook.com/lubelskavueltakolarstwo/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0