Autor Wątek: Na rolkach wzdłuż Dunaju (szukam kompana na rowerze) 70-100 km dziennie  (Przeczytany 3974 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Swoją drogą, ludzie jeżdżą przecież na rolkach z dziećmi w przyczepkach. Może jazda z mało obciążoną, trzykołową przyczepką z dobrymi ręcznymi hamulcami tarczowymi (np. Thule Chariot Sport) umożliwiłaby bezpieczne pokonanie (niezbyt stromych i niezbyt długich) zjazdów? Nie trzeba by było wtedy ograniczać się do zupełnie płaskich tras, odpadłaby też kwestia miejsca na bagaż.

Tylko pewnie się straci połowę frajdy jaką daje szybkość jazdy na takim sprzęcie, taka przyczepka to jednak ograniczałaby zawodnika i mocno spowalniała.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A tutaj niezła ciekawostka - gościu przejechał 4000km z południa na północ Australii na deskorolce (prawdziwej, nie elektrycznej)  ;). I napiernicza tą deskorolką normalnymi szosami, zalicza góry, zasuwa na zjazdach, nie ma przeproś. Robi średnio aż 70km dziennie, tylko buty mu często schodzą, co 2 tygodnie musi kupować nowe  :lol:

Offline Mężczyzna DanielKot

• Na forum od: 08.08.2017
kaganiec to noszą psy no i może jeszcze szanowny kolega podjazdy...

Offline Mężczyzna merex

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 12.04.2020
Witam Wszystkich na tym forum bo to pierwszy mój wpis . Zainteresowała mnie ta inicjatywa i jestem ciekawy czy pomysł wyprawy upadł a może nie tylko zmieniła się trasa ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum