Autor Wątek: Po Polsce.  (Przeczytany 15113 razy)

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
Po Polsce.
« 5 Kwi 2021, 22:01 »
Od dwóch, trzech lat planowaliśmy się wybrać w kilkumiesięczną wycieczkę po Europie i okolicach, po wybuchu epidemii w 2020  postanowiliśmy przesunąć termin wyjazdu o rok a później na 2022, jednak razem z kryzysem covoidowym dopadł nas kryzys bezrobocia i bezdomności, więc postanowiliśmy się dostosować do sytuacji i zanim zaczniemy się ogarniać od nowa wyruszyliśmy na wyprawę po Polsce (czy można w ogóle zrobić coś takiego?)
Wyruszyliśmy 1 kwietnia (sic!) z Warszawy i na razie kierujemy się na wschodni kraniec kraju.
Udało się na razie zaliczyć fajne noclegi nad Wisłą, Radomką i Wieprzem. Aktualnie mamy drugi nocleg(trochę burzowy) na Polesiu.
Cóż wiosna nie rozpieszcza jak na razie.
Garść zdjęć: https://photos.app.goo.gl/dSQzTeezDu2fVKeH7
(Niestety po przemieleniu przez konwerter nie ma danych exif i jest trochę burdel z kolejnością, może uda się później coś z tym zrobić jak i z opisami)
Miłego oglądania
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Po Polsce.
« 5 Kwi 2021, 22:20 »
Największe zaskoczenie - męskie akty w galerii.
Najzepsutszy kadr - obcięta dolna część kół w fajnym zdjęciu z crocsami.
Jakość obrazków taka nie za zbytnio, ale talent do wyłapywania fajnych ujęć na stałym, dobrym poziomie. Tego naprawdę zazdroszczę.

Nie chcę się zagłębiać w kwestie pozarowerowe i pozafotowe - mam nadzieję, że wszystko potoczy się pomyślnie.
Dobrego.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 5 Kwi 2021, 22:29 »
No właśnie jakieś dziwnie mocno zaszumione te foty. Bardzo wysokie ISO, czy to efekt zmniejszenia rozdzielczości przez konwerter? Nazwy plików sugerują, że to zdjęcia z nowego Fuji i trochę ta jakość nie pasuje mi do tego aparatu.
Przeleciałem na razie na szybko, dokładniej obejrzę w tygodniu. W oko wpadła mi wiata w Królewskich Źródłach, gdzie jakiś czas temu wymieniałem przebitą dętkę podczas, gdy dwa metry za mną jakaś para pozowała do zdjęć ślubnych.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 5 Kwi 2021, 23:30 »
Namiot macie niby zielony, ale... strasznie oczojebny :)

Największe zaskoczenie - męskie akty w galerii.

Może stringi ma tylko na fotce nie widać bo ciemno ;)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 6 Kwi 2021, 13:59 »
Fajnie, czyli nie ma co do was pisać jakbym jeździł gdzieś pod Warszawą ;)

Jeśli można, to na ten moment sugerowałbym odbicie na północ nad Biebrzę i Narew, jakiś czas jeszcze powinny być imponujące rozlewiska.

Miłego wyjazdu.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 6 Kwi 2021, 20:58 »
planowaliśmy się wybrać w kilkumiesięczną wycieczkę (...) wyruszyliśmy na wyprawę po Polsce

Jak spojrzałem na ilość sakw i sakiewek, to zrozumiałem, skąd tak długi czas na objechanie Polski.

dopadł nas kryzys bezrobocia

Ale ... jak prawdziwi podróżnicy, możecie po drodze pracować. I to nie zdalnie, jak wszyscy. Np. jako kurierzy lub dostawcy jedzenia albo zakupów. Biedronki i kebaby są w Polsce niemal w każdej dziurze, a i pewnie - jak przystało na współczesnych podróżników - jesteście cały czas online co ułatwi otrzymywanie intratnych zleceń. No i najważniejsze - macie odpowiednią przestrzeń bagażową. O zbieraniu surowców wtórnych, było już w innym wątku. Przyjemne z pożytecznym.

Powodzenia!

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 6 Kwi 2021, 21:38 »
Japierdu...
Obawiam się (wobec obsady, tułactwa), może to być naj projekt tego Forum (ever).
- Ana, remi - sprawcie, by tak się nie stało.

Wam po myśli!  :)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline PABLO

« 6 Kwi 2021, 21:50 »
Z tego co zrozumiałem, nie chodzi o objechanie Polski, a wyprawę po Polsce.

To właśnie miałem na myśli.

BTW - też uważam, że długo można jeździć po Polsce i się nie nudzić.

Jak ktoś tak jak ja lubi przyrodę (...) Jak ktoś lubi urbex (...) Jak ktoś lubi zabytki (...)

... albo po prostu jak ktoś lubi być w drodze. Nie potrzeba w tym celu jechać na drugi koniec świata.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 6 Kwi 2021, 21:55 »
Wiosna na razie mało łaskawa. Jak się nie ma co się lubi, to się jedzie gdzie akurat można. Powodzenia!

Z tą bezdomnością, to u mnie chata wolna będzie, wystarczy telefon i klucze dla warmshowera się znajdą ;)

My home is where my bike is.

Offline PABLO

« 6 Kwi 2021, 22:00 »
Wiosna na razie mało łaskawa.

A ja się cieszę z tego co jest. Szczególnie, że ostatnimi laty, to jest zima, a potem od razu upalne lato. Takie temperatury jak teraz bardzo mi pasują do jazdy na rowerze. Wręcz idealnie. Tym bardziej, że w zasadzie nie pada. Nie ma robactwa, można kimać pod gołym niebem. Nie ma upału - człowiek nie spływa potem i się nie klei. Ubrać się zawsze można. No i różnice temperatur w ciągu dnia są na tyle małe, że nie trzeba kombinować z zapasem ubrań na zimniejsze pory dnia i noc, rozbierać się i ubierać,

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 6 Kwi 2021, 23:58 »
Remi, Ania. Cieszę się, że wyruszyliście. Trzymam kciuki i kibicuje.  Jeżeli będziecie w wypasionej turystycznie Ziemi Łódzkiej to dywan w moim salonie stoi otworem. Powodzenia i satysfakcji.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 7 Kwi 2021, 00:42 »
Jedźcie bezpiecznie!
Zobaczcie i poczujcie jak najwięcej!

PS.
Widzę, że wśród wielu atrakcji, załapał się też mój rodzinny Ursus Niedźwiadek
i słynny niedokończony wiadukt bez dojazdów (zbudowany na Euro 2012):icon_mrgreen:

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 7 Kwi 2021, 08:39 »
O, byliście w moich stronach 8) Do Królewskich Źródeł zajeżdżaliście od Pionek czy od szosy Radom-Kozienice?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 7 Kwi 2021, 12:57 »
Trzeba mieć baczenie, bo nowe zdjęcia pojawiają się ukradkiem. Ładną mieliście zimę.

Edycja: A pan kierownik nie poratował?
« Ostatnia zmiana: 7 Kwi 2021, 13:55 wojtek »

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 7 Kwi 2021, 14:28 »
Qurde. Dzisiaj zmarzłem ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum