Autor Wątek: Po Polsce.  (Przeczytany 15105 razy)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: Po Polsce.
« 14 Kwi 2021, 21:18 »
@Remi ,czy od Czeremchy będziecie jechać na południe Polski, może (jeżeli jest to możliwe)bym trochę potowarzyszył?
Paweł
Paweł najbliżej Ciebie byliśmy jadąc z Dęblina do Chełma, oczywiście bardzo chętnie skorzystamy z towarzystwa jednak teraz z grubsza jedziemy w stronę gór Suwalskich dalej wężykiem mniej więcej Olsztyn, Braniewo, Grudziądz, Bydgoszcz, Trójmiejski PK...dalej się zobaczy.
Trochę się spóźniłem.
Szerokiej drogi

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 14 Kwi 2021, 21:43 »
dalej wężykiem mniej więcej Olsztyn, Braniewo, Grudziądz, Bydgoszcz, Trójmiejski PK...dalej się zobaczy.

Widzę, że szykuje się trasa przez moje okolice. Gdybyście mieli po drodze ochotę odświeżyć się, przeprać rzeczy, podładować elektronikę , ogrzać się pod dachem itp., to zapraszam.

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
« 15 Kwi 2021, 23:34 »
Jedziemy dalej. Najgorszy moment niżu spędziliśmy w bezpiecznej przystani w Łapach u kolegi Marcina vel Rumburaka, przy okazji miło spędzonego czadu otrzymaliśmy garść historii i anegdot dotyczących okolicy i objeździliśmy razem rejon NPN.
Jest bardziej jesiennie niż wioseńnie ale wydaje się że idzie ku lepszemu.

Ps. były łosie
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 15 Kwi 2021, 23:59 »
Najgorszy moment niżu spędziliśmy w bezpiecznej przystani w Łapach

Łapy - piękna miejscowość. Na ulicach spotyka się miłych, młodych ludzi w tuningowanych autach.

Parafrazując dialogi znanego filmu - "srebrne a skromne".

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
« 16 Kwi 2021, 10:22 »
W zeszłym roku całe Łapy płakały jak wracałem do domu 
https://photos.app.goo.gl/RnkN89zCHUrPZH6w7

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 16 Kwi 2021, 10:46 »
Miło spędzony czad - oj, pewnie się działo 8)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Kwi 2021, 17:38 »
Kładki... Jadę już tam kilka lat i nie dojechałem, a tutaj szast-pradt i jesteście. Ale może w tym roku...

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
« 16 Kwi 2021, 18:59 »
Tylko przed wyjazdem sprawdź poziom lustra wody. Mi w zeszłym roku brakowało dobre 1,5 metra pomiędzy płaszczyzną kładki i pomostu :)

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
« 16 Kwi 2021, 19:52 »
Po dnie nie szorowały, były "pływalne". Ale podrzut roweru na 1,5 metra w górę przy odpływającej od brzegu kładce wymagał paru podejść.
Jechałem od strony Waniewa i na pierwszej kładce była największa różnica poziomów. Na każdej następnej różnica poziomów zmniejszała się ale i tak za każdym razem była to rzeźba.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 16 Kwi 2021, 22:52 »
Po dnie nie szorowały, były "pływalne". Ale podrzut roweru na 1,5 metra w górę przy odpływającej od brzegu kładce wymagał paru podejść.
Jechałem od strony Waniewa i na pierwszej kładce była największa różnica poziomów. Na każdej następnej różnica poziomów zmniejszała się ale i tak za każdym razem była to rzeźba.
Przynajmniej liny po których się przeciąga tratwę nie były mokre
My teraz mieliśmy chyba idealny poziom wody, różnica między kładka a tratwa była na kilka centymetrów. Sądząc po suszach które są już normą to w sezonie letnim będzie kiepsko. Druga sprawa że kładki są nie remontowane i jeśli się to nie zmieni to niedługo nie będzie się po czym przeprawić.
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 18 Kwi 2021, 22:43 »
Powoli zapominamy o niedogodnościach jakie powodowała pogoda a nasza wycieczka zamienia się w Forumowa sztafetę; w puszczy knyszyńska w Sobotę po kilku dniach dodawania nam otuchy opuścił nas Średni a na jego miejsce dotarła Magda (niektórzy uważają że dlatego mamy dobrą pogodę ).
Na biwaku w Kopnej Górze ponownie spotkaliśmy się z Marcinem, który uszczęśliwił nas przywożąc własnoręcznie ugotowany barszcz ukraiński
Zostawiliśmy już za sobą piękna puszczę knyszyńską i przez malownicze krajobrazy podlaskie zbliżamy się niespiesznie do Suwalszczyzny.
Cisnymy.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 19 Kwi 2021, 00:20 »
Idzie ku lepszemu w pogodzie. Ach jak mi was brakowało jak pierwszy raz rozkładam hamak z podpinka

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 19 Kwi 2021, 19:31 »
Wczorajsza nocka pod hamakiem super,  dziś za to mamy piękny zachód słońca nad jeziorem Mikaszewo.  Dzis 3 ekipy straży granicznej nas sprawdzaly :D

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 19 Kwi 2021, 19:36 »
Hamak w poprzek drogi? Czy to miejsce tylko wygląda jak stara droga?

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 19 Kwi 2021, 19:55 »
Wygląda jak stara droga to raz, a dwa Remi  sam wybrał to miejsce,  chciał mnie zabić :D?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum