W końcu na temat
Skoro autor wątku sobie kpi z forumowiczów, to...
...może warto wspomnieć jeszcze po poznańskiej "jedynce" - pani Kopacz. Albo może o tym, że Oman w dużej mierze utrzymuje się z węglowodorów. A stąd już niedaleko do oleju napędowego, w skrócie ON.
Byliśmy z Marysią w pierwszej połowie 2019 roku, cen pamiętam niewiele, ale...1 litr benzyny - około 2 złotych1 litr wody butelkowanej - podobnie1,5 litra soku przecierowego z gujawy od 8 do 14 złotychfastfódy w stylu arabskich chlebków z farszem i zapiekanych kanapek - 2,5 do 4 złotych.Kebab w arabskim chlebku - 9 złotych.Kurczak z ryżem w pakistańskiej knajpie - 11 złotych.Karta sim z zasobem 50 minut/50 SMS/5GB - 100 złotych.Butelka z butanem (techniczna, bez gwintu) - 5 złotych.Kawa/herbata - 1 złPaczka kadzidła (olibanum) - około 10 złotych.
Witam wszystkich, nie chciałbym się wymadrzac acz byłem w Omanie sporo razy i owa zieleń to tylko rejon Salalah przy granicy z Jemenem. Cała reszta kraju to kamienista pustynia poza piachami poniżej Bidjah. Zatem jak ktoś lubi film "za oknem"o bardzo jednostajnej akcji i bardzo wysokiej temperaturze to Oman jest ok. Cały kraj jest usiany pakistańskimi i podobnymi knajpkami dla klasy robotniczej w których 1-2 riali można zjeść.
Zatem jak ktoś lubi film "za oknem"o bardzo jednostajnej akcji i bardzo wysokiej temperaturze
Kupił coś? Nic się dziad nie pochwalił.
Cytat: rmk w 14 Kwi 2021, 12:38A jak kształtują się ceny w Omanie? Tak ogólnie, jedzenie itp. Podobnie jak u nas czy drożej jest na miejscu? Nie wiem, nie byłem. Dam znać po powrocie, może.
A jak kształtują się ceny w Omanie? Tak ogólnie, jedzenie itp. Podobnie jak u nas czy drożej jest na miejscu?