Autor Wątek: Dania - EuroVelo 10: Kopenhaga i Morze Bałtyckie  (Przeczytany 14632 razy)

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Głównym problemem szlaków typu Greenvelo i Eurovelo jest brak ciągłości infrastruktury i znaczna zmienność jej jakości. I nie mam tu na myśli wariacji typu szuter/asfalt, ale np. bruk, wysypana luzem szlaka, piach, błoto, glina. Bolączką są też odcinki bez wydzielonej infrastruktury po drogach, które miały być mało ruchliwe, ale są bardzo niebezpieczne w pewnych porach dnia (dojazdy do pracy/z pracy, turystyka sezonowa). Te szlaki to takie mydło i powidło: ani mtb, ani gravel, ani szosa. Na szczęście odcinek nadmorski można jeszcze wzbogacać o odcinki szlaków pieszych, co uzasadnia zabieranie fulla. Ale jeśli to zostanie zabronione (tak jak się to dzieje w Niemczech), to już będzie dużo mniej fajnie.

I do tego takie historie  :o

bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
W przypadku tego drugiego Marysia miała koncepcję, że to pod kątem turystów narąbanych, inaczej mogłoby chodzić o to, by dać zarobić znajomemu producentowi barierek, a przecież o to nie będziemy nikogo podejrzewać, prawda?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Te roślinki to jest po prostu zwykły przekręt.
Ktoś oświadczył że zrobił, a tak naprawdę położył asfalt na glebie.

Mariobiker

• Gość
Te roślinki to jest po prostu zwykły przekręt.
Ktoś oświadczył że zrobił, a tak naprawdę położył asfalt na glebie.

Te roślinki to pikuś 😉 Na mazurskim odcinku GreenVelo zmorą są korzenie wystające z asfaltu.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Te roślinki to nie taki pikuś. W dość krótkim czasie (i bardzo mnie ciekawi jakim) z tego asfaltu zostaną tylko kawałki ukryte w gąszczu roślin. Fotka była robiona w maju 2020
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
W dość krótkim czasie (i bardzo mnie ciekawi jakim) z tego asfaltu zostaną tylko kawałki ukryte w gąszczu roślin.

Miś: [...] i co się wtedy zrobi?
Hochwander: Protokół zniszczenia...
Miś: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
[Hochwander chwyta za butelkę koniaku]

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Dokładnie  ;)
Czasy się zmieniają a pewni ludzie zawsze siedzą w komisjach, podobnie jak i pewne numery na przekręty są takie same niezależnie od rządu czy systemu politycznego.

A tutaj taki piękny popis partactwa i podejścia do rowerów z Warszawy. Wstawili na chama taką rurę przez osiedle, przecinająca chodnik i drogę dla rowerów. I nad tym zrobili taki na maksa szajsowaty mostek, przez który kiepsko się rowerem przejeżdża a jak drewno namoknie to łatwo fiknąć. I widać parę osób musiało się przewrócić bo dziś już się pojawił zakaz. Tak się rozwiązuje problemy z rowerami w Polsce. Wykonawca zamiast wykonać ten mostek poprawnie to woli wydrukować zakaz dla rowerów, tanio i wygodnie; był problem i nie ma problemu  ;)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Jak to, nie planują tej rury zakopać? :icon_eek:

Offline PABLO

A tutaj taki piękny popis partactwa i podejścia do rowerów z Warszawy. Wstawili na chama taką rurę przez osiedle, przecinająca chodnik i drogę dla rowerów. I nad tym zrobili taki na maksa szajsowaty mostek, przez który kiepsko się rowerem przejeżdża a jak drewno namoknie to łatwo fiknąć.

A mogli postawić zakaz wstępu i byłoby po problemie (jak nad Wisłą przy Moście Północnym).

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Pojęcia nie mam, nagle wstawili coś takiego - i trzeba jeździć po tym mostku, już ze 3 tygodnie to leży, a prowizorki u nas jak wiadomo potrafią być bardzo trwałe. A wygląda to wprost uroczo, jak w Alternatywy 4, gdy parowóz podpięli pod instalację ciepłowniczą, bo kaloryfery nie grzały :P. A tam jest spory ruch pieszych, więc bardzo często jadąc rowerem trzeba stawać i czekać.

A mogli postawić zakaz wstępu i byłoby po problemie (jak nad Wisłą przy Moście Północnym).

Tu to już by nie przeszło, za duży ruch jest w tym miejscu i część ludzi by po prostu przełaziła przez tę rurę  ;)

Offline PABLO

Pojęcia nie mam

Przecież to oczywiste, że to tymczasowe. No chyba, że chcesz przekazać przesłanie, że "Trzaskowski sobie w Warszawie nie radzi". Podobna sytuacja była niedawno na skrzyżowaniu Czerniakowskiej z Trasą Siekierkowską i na Beethovena.

Tu to już by nie przeszło, za duży ruch jest w tym miejscu i część ludzi by po prostu przełaziła przez tę rurę  ;)

Przy Moście Północnym też tak było i skończyło się dwoma stałymi posterunkami straży miejskiej (samochód + dwie osoby).

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Przecież to oczywiste, że to tymczasowe. No chyba, że chcesz przekazać przesłanie, że "Trzaskowski sobie w Warszawie nie radzi".
Swoją drogą to się dopiero teraz docenia Gronkiewicz-Waltz, Trzaskowski to przystojniaczek, który do świecenia w telewizji się nadaje, nie do sprawnego zarządzania miastem; wszystko co potrafi to opłaty podnosić. Kasy na nic miasto podobno nie ma, wszystkie budżety przycinają, ale na mocno zbędną kładkę to się aż 180mln jakimś cudem się znalazło. Za Gronkiewicz były afery prywatyzacyjne, ale to był sprawny organizator, potrafiący nieźle miastem zarządzać, księgowa umiejąca dobrze pieniędzmi gospodarować, nie to co niemota Trzaskowski.

Przy Moście Północnym też tak było i skończyło się dwoma stałymi posterunkami straży miejskiej (samochód + dwie osoby).

No ale to był główny front nierównej walki z szambem, tam Trzaskowski pchnął całe siły Miasta Stołecznego  ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Kolejne bezczelne złamanie regulaminu forum przez kogokolwiek z zainteresowanych, skończy się długim banem. Nie mam też zamiaru czytać teraz lub później wiadomości typu "Mama abotoon zaczoł". Nie interesuje mnie kto zaczął, ale bawcie się dalej jeśli chcecie żebym to ja skonczył.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum