Ja tam byłem półtora dnia
Przyznam, że podobnie jak na wspomnianej Rugii, gdzie miałem przyjemność pojeździć.
Taka droga jak na obrazku powinna zostać zlikwidowana. Zresztą przepisy jasno też precyzują, że droga dla rowerów musi być tak zbudowana aby rowerzysta miał możliwość wjechania i zjechania z niej.
Cytat: piechucki w 19 Kwi 2021, 21:35Tak jak tu?A co jest wcześniej? Droga tylko dla rowerów? Oznakowanie tak sugeruje, bo część asfaltowa zamienia się w część dla rowerów, a część dla pieszych powstaje de novo.
Tak jak tu?
A tak już z zupełnie innej beczki - to jak się przejrzy koszty tego projektu, to mają gest [...]I nie wiem czy te środki na promocję to w błoto nie poszły, bo szczerze mówiąc to za wiele o tym szlaku to bardzo niewiele słyszałem, a przecież trochę siedzę w tematach rowerowych.
Cytat: Wilk w 20 Kwi 2021, 14:27A tak już z zupełnie innej beczki - to jak się przejrzy koszty tego projektu, to mają gest [...]I nie wiem czy te środki na promocję to w błoto nie poszły, bo szczerze mówiąc to za wiele o tym szlaku to bardzo niewiele słyszałem, a przecież trochę siedzę w tematach rowerowych.Gdzie jak gdzie, ale w błoto to na pewno nie.
Milion euro na samą promocję szlaku EV 10 - nie szczypią się z kasą.
A właśnie, pytanie do @Szy - jeździłeś po GV? Masz nieporównanie większe doświadczenie w jazdach po szlakach europejskich. Jak oceniasz Green Velo?
Bieda aż piszczy! Na promocję Green Velo wydano 25 mln zł.
Cytat: Rado w Wczoraj o 14:35 Bieda aż piszczy! Na promocję Green Velo wydano 25 mln zł.Ale Greenvelo to przynajmniej zostało skutecznie rozreklamowane, to jest szlak będący polską wizytówką w tym zakresie, o tym słyszał niemal każdy mający jakie takie rozeznanie w tematach rowerowych.
Nie mniej takie budżety promocyjne to jest niezła okazja dla podreperowania sobie budżetu przez lokalnych działaczy, tak działa ten system.
Ale trzeba dodać in plus całkiem przyzwoite oznakowanie