Autor Wątek: Nowy Surly Ogr w rodzinie, jak ktos mi skomentował.  (Przeczytany 9402 razy)

Offline Mężczyzna zeusjoan

• Miasto: Ustanów
  • Na forum od: 10.04.2021

Ładny kolor stolarki.
Jak robi się takie zdjęcie surly na dachu podczas jazdy?

Normalnie trochę to niebezpieczne, ale gdy masz za sobą auto jadące tyłem, to nie ma problemu! :)

Najlepiej na postoju, ale podczas jazdy pewnie tez można, ja nie próbowałem :)

Sobota z pagodą nie dopisała. To dobry czas na dalsze modyfikacje roweru. Wpadłem do znajomego ślusarza i takie coś poczyniliśmy.
Na razie testy jak będzie ok to malowanko i będzie gites.
W sumie jest jeszcze pomysł co by dorobić coś do montażu sakw z przodu, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
Materiał pręt aluminiowy fi8 i fi10.
Waga, nie wiem nie ważyłem jeszcze, ale nie jest ciężki, na oko tak z 600 gram

Gdyby ktoś szukał czegoś podobnego mogę polecić fachowca zrobi wszystko według  gustu i pomysłu klienta.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ale napisz więcej. Dużo było przy tym pracy? Ile warta jest taka usługa? Co to za rurki? Rurki aluminiowe, które ja kupuję są bardzo miękkie. Bagażnik zrobiony z rurek 10 mm dalej nadaje się tylko do bardzo lekkiego bagażu. (jeśli to pręty, to sporo by wyjaśniało)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Nie chcę zupełnie podpaść, tym niemniej spytam - ten rower waży ile, wieźć ma ile, w zamyśle jechać km/dzień ile?

Byczys: Punkt.  :)
Zeusjoan: Okej.

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Nie chcę zupełnie podpaść, tym niemniej spytam - ten rower waży ile, wieźć ma ile, w zamyśle jechać km/dzień ile?

Aktualnie nie wiem, bez błotników i bagażników ważył 13.5 kg.
A ma jechać tyle ile dam rade takie przebiegi ~100km na wypady z sakwami po kraju na razie.

Ale napisz więcej. Dużo było przy tym pracy? Ile warta jest taka usługa? Co to za rurki? Rurki aluminiowe, które ja kupuję są bardzo miękkie. Bagażnik zrobiony z rurek 10 mm dalej nadaje się tylko do bardzo lekkiego bagażu. (jeśli to pręty, to sporo by wyjaśniało)

Tak jak napisałem to nie rurki tylko pręt fi10 i fi8.
Co do ceny usługi to nie wiem, mnie to nic nie kosztował, jak będzie pewnie jakiś konkretny chętny to do dogadania i mogę wtedy się dowiedzieć.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017

Nie odpowiadaj mu To wielokrotnie ćwiczony zwrot zaczepny.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Zeusjoan: Phi,  to jeszcze.

Sedymen: No co ty? - Szczerze ciekaw jestem (wygląda ładnie).

/Raz na Zlotcie rozmawiał z kol., co z innym cięgiem dużo kilosów. Wówczas ruszył swym nowym, wymarzonym super surlym, za kolegą już nie nadążył. Surly miał wszystko, 9 tysi inwestycji swoje ważyło./
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Zeusjoan: Phi,  to jeszcze.

Sedymen: No co ty? - Szczerze ciekaw jestem (wygląda ładnie).

/Raz na Zlotcie rozmawiał z kol., co z innym cięgiem dużo kilosów. Wówczas ruszył swym nowym, wymarzonym super surlym, za kolegą już nie nadążył. Surly miał wszystko, 9 tysi inwestycji swoje ważyło./

Hi hi dobre :) Morze być dobrze gadasz, nie mowie ze nie. Ale mam jeszcze haka w rękawie. Jak nie będę dawał rady to TSDZ2 lezy i czeka :) A do tych 9 k to jeszcze sporo brakuje. A z tym objuczeniem to fakt za dużo tego, tylko ja się na razie bawię i kompletuje osprzęt, sprawdzam co i jak. To nie jest tak ze wszystko na raz będę na nim miał. Nie przewiduje na razie wypraw miesięcznych. Do tej pory jeździłem na lekko i było OK bez namiotów karimat itp na 2 sekwy z czego polowa jednej to winka :)

"do tej pory jeździłem na lekko" ... na Ogrze. Brzmi jak oksymoron.

Zawsze podziwiałem jak dużo uwagi przywiązujecie do estetyki rowerów. Ja chyba mam, zdecydowanie bardziej użytkowe podejście.
 Co do bohatera wątku, to witam w klubie użytkowników kowadła. Jest tu nas wielu. Jak i różnie opinie o tej ramie, oczywiście ci co jej nie mają, z zazdrości krytykują Ogra docenisz głównie za komfort  geometrii. Dobry ruch se zmianą kierownicy. Uczyniłem to samo i nie żałuję. Jest wygodnie, świetnie się troczy ekwipunek i nie wchodzi on w konflikt z hamulcami. Z kolorów siodła to ja bym wybrał wygodny. Zaskoczyło mnie, że opony 2.1 pompujesz do 3at. Bardzo dużo.

Wydawało mi się ze przy mojej wadze 100KG 3atm będzie ok.

Będzie bardzo twardo, wstrząsy zbiera rama i twoje stawy, a w terenie ograniczy trakcję.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Też ważę 100 kgi jeżdżę na ciśnieniu 3 At ale na oponach 42

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Wszystko zależy co kto lubi ja mam 128kg i zasuwam na 5atm. w 2" i jestem zadowolony.
Więc widać że każdy dobiera to co lubi.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

To już wiem dlaczego tyle czasu pompujesz koła na lotniskach

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum