Autor Wątek: Gyes B17 - klon Brooks B17  (Przeczytany 4935 razy)

Offline Mężczyzna zeusjoan

• Miasto: Ustanów
  • Na forum od: 10.04.2021
Gyes B17 - klon Brooks B17
« 30 Kwi 2021, 13:00 »
Gdyby ktoś się zastanawiał nad zakupem tego konkretnie modelu Gyes B17, albo tego producenta ( Taywanska firma ) to szczerze polecam.
Zakupiłem i jestem pod wielkim wrażeniem, jakości wykonania oraz materiałów dużo lepsza niż w Brooks , o cenie nie wspomne :)
Śmiem nawet rzec ze dużo lepsze niż osławiony i mityczny :) Brooks. Mam B17 NARROW IMPERIAL i porównałem dokładnie. Pomijam już fakt ze u mnie w Brooksie pękł stelaż.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Odp: Gyes B17 - klon Brooks B17
« 30 Kwi 2021, 13:09 »
Gdzie kupiłeś, sam szukam Gyesa z dziurą ale znalazłem go tylko w Indiach, a tam teraz mają armagedon

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 30 Kwi 2021, 13:12 »
Wczoraj akurat czytałem, że Gyes nie ma efektu hamaka i w związku z tym jest wygodniejszy. Pewnie jest, ale mniejszy, bo trudno byłoby to całkiem wyeliminować. Za to z trwałością chyba różnie bywa, może zależy to od modelu. Chromowany stelaż wygląda bardzo dobrze. Główny minus jest taki, że ludzie pomyślą o mnie, że przyoszczędziłem i idę na kompromisy jakościowe :D W przypadku używanego Brooksa nikt tego nie wie :icon_twisted:

Akurat poluję na czarnego Brooksa B17 w dobrej cenie i powoli się niecierpliwię..

Jaki rozmiar ma śruba od naciągu? Pasuje kluczyk od Brooksa, czy używa się standardowych, milimetrowych?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 30 Kwi 2021, 13:19 »
Gdzie kupiłeś, sam szukam Gyesa z dziurą ale znalazłem go tylko w Indiach, a tam teraz mają armagedon

Nie wiem czy mogę tu linki wklejać ale jak powiem Alli ... to chyba będzie jasne. No ale z tego co widziałem to tam teraz z dostępnością tez kiepsko.

« 30 Kwi 2021, 13:24 »
Wczoraj akurat czytałem, że Gyes nie ma efektu hamaka i w związku z tym jest wygodniejszy. Pewnie jest, ale mniejszy, bo trudno byłoby to całkiem wyeliminować. Za to z trwałością chyba różnie bywa, może zależy to od modelu. Chromowany stelaż wygląda bardzo dobrze. Główny minus jest taki, że ludzie pomyślą o mnie, że przyoszczędziłem i idę na kompromisy jakościowe :D W przypadku używanego Brooksa nikt tego nie wie :icon_twisted:

Akurat poluję na czarnego Brooksa B17 w dobrej cenie i powoli się niecierpliwię..

Jaki rozmiar ma śruba od naciągu? Pasuje kluczyk od Brooksa, czy używa się standardowych, milimetrowych?

Ne odpowiem bo aktualnie Brooks-a mam w naprawie. Stelaż zakupiłem i czekam na nity od brata chińczyka. Sprawdzę i dam znać.

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
« 31 Maj 2021, 16:23 »
Czy brat chinczyk ma miedziane nity o duzych glowkach?
W swoim Brooksie wymienialem pekniety stelaz
Nity miedziane o duzych glowkach wzialem od Brooks-a bo nie moglem znalezc podobnych

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum