Autor Wątek: Łódź->Kraków  (Przeczytany 938 razy)

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
Łódź->Kraków
« 7 Maj 2021, 21:27 »
Macie jakiś sprawdzony ślad odcinka Łódź ->Kraków? Chciałbym jak najszybciej dostać się do Krakowa najlepiej omijając Częstochowę .Planuję ultra trasę w dalszym czasie Z Kujaw do Zakopanego. Do Łodzi( w sumie do Piotrkowa Trybunalskiego) trasę mam rozpracowaną. Nie chce jechać jakimiś podejrzanymi wiejskimi drogami bo nie wiem czy wypadnie mi ten odcinek w dzień czy w nocy.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Odp: Łódź->Kraków
« 8 Maj 2021, 16:43 »
Piotrków - Radomsko -  Wygoda - Gidle - Św. Anna - Koniecpol - Lelów - Pilica - Wolbrom - Skała - Kraków
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 9 Maj 2021, 00:40 »
Może i faktycznie przez Radomsko będzie najszybciej ale moim zdaniem jazda DK91 to lekki hardcore - z okazji budowy A1 regularnie fragmentami były objazdy po 91 a do tego mam wrażenie, że od kiedy wprowadzono odcinkowy pomiar prędkości na A1 (a ograniczenie jest do 70) to niektórzy uważają, że szybciej przejadą krajówką...

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
« 9 Maj 2021, 06:39 »
Na DK91 (bliżej Cz-wy, nie wiem jak na N od Radomska) ruch jest jak nieszczęście, ogólnie jazda krajówkami, czy wojewódzkimi średnio atrakcyjna jest. Ale jak to wyjazd typu ciśniemy i patrzymy pod koło to chyba jedynym problemem jest nie zostać rozjechanym ;)

Można jeszcze inaczej: Przygłów (Sulejów) - Przedbórz - Włoszczowa - Secemin - Szczekociny - powiatowymi (dobry asfalt) przez Żarnowiec do Wolbromia - Kraków.

Ruch jest zdaje się minimalnie mniejszy niż w wariancie przez Koniecpol/Lelów. Odcinek Ręczno - Przedbórz kiepski asfalt, Wolbrom - Kraków ruch bywa duży.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

« 9 Maj 2021, 10:35 »
jazda DK91 to lekki hardcore - z okazji budowy A1
Tego obawiam. DK91 jest przyjemna na odcinku Gdańsk-Włocławek. Z Włocławka do Łodzi nigdy nie jechałem tą drogą, ale wydaje mi się że też nie będzie problemu.
ogólnie jazda krajówkami, czy wojewódzkimi średnio atrakcyjna jest. Ale jak to wyjazd typu ciśniemy i patrzymy pod koło to chyba jedynym problemem jest nie zostać rozjechanym
Dokładnie .
 Widoki na trasie na odcinku nizinnym jakoś nie specjalnie mnie interesują. Bardziej nastawiam się na krajobrazy jak zaczną się góry.
powiatowymi (dobry asfalt)
Jak trafi mi się ten odcinek w nocy to wole omijać drogi powiatowe .

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Maj 2021, 11:20 »
Z Włocławka do Zgierza jedzie się bardzo fajnie, za wyjątkiem pierwszych 3km (od obwodnicy do cmentarza) bo tam jest zakaz na szosie a DDR, choć malownicza i w lesie, pamięta czasy cesarza Franciszka Józefa i korzenie drzew zrobiły z niej masakrę. Szosówką bym nie chciał nią jechać.

« 9 Maj 2021, 14:30 »
We Włocławku będę już po północy to myślę że te 3km przelecę z zakazem.

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 9 Maj 2021, 15:21 »
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=19nMFdSdHaGeaEd-Yczg2kvBjPByD96iK&usp=sharing
gpx w załączeniu

Trauma to wjazd 473 do Piotrkowa. Bardzo szybka.
Kłudzice - Łęczno. Brak asfaltu. Przejezdna droga leśna bez piachu.
Potrzebna nawigacja.
« Ostatnia zmiana: 9 Maj 2021, 22:31 login »

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
« 9 Maj 2021, 18:21 »
Widoki na trasie na odcinku nizinnym jakoś nie specjalnie mnie interesują. Bardziej nastawiam się na krajobrazy jak zaczną się góry.
Rozumiem, każdy ma swoje priorytety/upodobania, choć akurat od Lelowa na południe krajobraz ładnie faluje. Na bocznych jest już całkiem miło, ale kluczyć troszkę trzeba, raczej na typową wycieczkę.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 9 Maj 2021, 20:23 »
Wolbrom-Kraków to jakaś masakra, duży, szybki ruch, brak poboczy - generalnie nie polecam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum