Autor Wątek: Greenvelo Białystok - Elbląd, jakie opony?  (Przeczytany 2014 razy)

Offline Mężczyzna Zakrzak

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 09.03.2012
Cześć, czy ktoś miał okazję robić tę traskę? Planuje pokonać ten odcinek, ale nie wiem, czy nie zainwestować w opony. Mam aktualnie założone 700x28, ale mogę wcisnąć 35c. Wolałbym tego uniknąć ze względu na prędkość jazdy, ale może to konieczne?

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Robiłem. Im szersze opony weźmiesz, tym bardziej będziesz zadowolony. Po więcej zapraszam do mnie http://www.marecki.home.pl/szlaki/greenvelo.html

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Podbiję pytanie o "wymagany" rozmiar opon.
Planuję trasę mniej więcej na linii Olsztyn - Ełk - Augustów - Białystok - Biała Podlaska, nie wiem czy piachu tam tyle co w Wielkopolsce czy bardziej "twardo". Nigdy nie byłem w tamtych okolicach.
Mam założone 700*42 ale faktycznie rozmiar to 37mm i nie wiem czy na takich wąskich da radę tam jechać. W razie czego założę grubaski 58mm.
Paweł.

Offline Mężczyzna tezsas

• Miasto: WWL
  • Na forum od: 19.03.2018
Robiłem w 2018 roku odcinek Elbląg-Białystok na 37mm i było ok. Cięższych odcinków może z 10 km w okolicach Augustowa.

Offline Mężczyzna Zakrzak

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 09.03.2012
Zrobiłem finalnie trasę na 28C, trzepało momentami strasznie, ale ogólnie dało radę chociaż już bym drugi raz się nie podjął :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum