Autor Wątek: Chwyty ergo dla dziecka  (Przeczytany 1251 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Chwyty ergo dla dziecka
« 25 Maj 2021, 12:56 »
Czy ktoś może polecić jakieś chwyty ergo dziecięce kompatybilne z manetką revoshift/nexus (manetką tylko z jednej strony)? Mój ośmioletni syn lubi jeździć że mną na rowerze, ale dość szybko zaczyna narzekać na ból nadgarstków. Zauważyłem, że cały czas opuszcza je w dół, pewnie stąd boleści. Napominania nic nie dają. Obecne zwykłe okrągłe gumowe chwyty są mocno zużyte i raczej nie trzymają się zbyt stabilnie na kierownicy. Ich długość to ok. 125/70mm.
Chętnie kupię nowe, ale nie znalazłem nic typowo dla dziecka. Chyba, że jakiś rozmiar S np od Ergon będzie pasował. Warunek to możliwość montażu uchwytu lusterka w kierownicy. Cena nawet do 100zł, będę je przekładał do kolejnego roweru kiedy syn już wyrośnie z obecnego.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Odp: Chwyty ergo dla dziecka
« 25 Maj 2021, 14:39 »
Pewnie to sprawdziłeś, ale i tak zapytam. Może problem jest z kątem/odległością klamek, a dłoń jest krzywo, żeby do nich dosięgnąć?

Marek

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Chwyty ergo dla dziecka
« 25 Maj 2021, 17:25 »
To raczej nie to. Syn, podobnie jak ojciec boi się prędkości i chętnie sięga do klamek hamulcowych :icon_mrgreen:  Jeżdżąc za nim czujność mam wyrobioną maksymalnie.

dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum