Brakuje na naszym rynku dużych przednich toreb, mocowanych nie na sztywno, w pełni wodoszczelnych.
Cytat: Wilk w 2 Cze 2021, 21:26Przewagą nad rolowaną torbą jest tu niewątpliwie duża wygoda dostępu do rzeczy. Bo w rolowanej torbie jest z tym słabo, a przy baranku wręcz beznadziejnie.Ta też jest rolowana, ale od góry. Obejrzyj jeszcze raz zdjęcia.
Przewagą nad rolowaną torbą jest tu niewątpliwie duża wygoda dostępu do rzeczy. Bo w rolowanej torbie jest z tym słabo, a przy baranku wręcz beznadziejnie.
Nie sądzę, żeby puścili coś co nie daje rady się utrzymać, dynema ma wielką wytrzymałość. Natomiast bardziej kłopotliwe jest zdejmowanie i zakładanie tego, nie bardzo rozumiem co tu ten sznurek ma wnosić? Dlaczego nie można było dać klasycznych pasków na jakie jest mocowana większość toreb na kierę.
Dla przypomnienia jako ciekawostka - Revelate wyszedł z produkcją do Chin bo podobno w Stanach się nie dało, a to jest już duży producent, z kapitałem.
Wilk, cholernie tania zagrywka z tym cytatem. Daj sobie spokój, weź prysznic. To nie mój cytat.
Przychodzi baba do lekarza psychiatry. Ten rozpoczyna badanie i pokazuje babie trójkąt.- Z czym to się pani kojarzy?- Z seksem - odpowiada baba.- A to? - pyta lekarz pokazując koło.- Z seksem.- A to? - lekarz demonstruje kwadrat.- Z seksem.- Cierpi pani na obsesję seksualną - pada diagnoza.- Ja?!! Przecież to pan mi te wszystkie świństwa pokazuje!
Revelate - worki do uprzęży, przednie kieszenie, ogólnie wszystko co zgrzewane. Ale patrząc w jaką stronę podąża (patrz nowe 2 podsiodłowe), jeżeli pokaże także torby w ramę wodoszczelne to z tej produkcji w USA (czyli szycia) zostanie nie wiele.
Apidura chyba straciła mocno na wizerunku z takim podejściem bo wprowadzili jakiś system gwarancyjny na Eu, a do jednego z naszych forumowiczów (Sylwka, strażaka) nawet na instagramie sami wyskoczyli z propozcyją napraw. A zamki w api (zresztą nie tylko zamki) sypały się/sypią niemiłosiernie. (takiej polytyki akurat kompletnie nie rozumiem)
Plastik i sznurki? Serio? Dla mnie to wygląda jak urwany uchwyt "ULTIMATE-ileś tam", który awaryjnie został dowiązany do kierownicy sznurkiem.
A dla mnie, to, że uchwyt jest zintegrowany z torbą, a nie z kierownicą to wielka zaleta. Mam kilka rowerów i konieczność montowania (i kupowania) uchwytów do każdego z rowerów to duża niedogodność. Poza tym, kiedy jadę na wyjazd gdzie taka torba nie jest potrzebna, po prostu odpinam ją i na kierownicy nie pozostaje żaden uchwyt.
Co do jakości i funkcjonalności ... wypowiem się jak pomacam torbę. Ale dotychczas, w przypadku produktów Ortlieba, jeszcze nigdy się nie zawiodłem.BTW: opis znaleziony w sieci
No właśnie, bo blogerskie recenzje to są mocno podkolorowane z reguły [...]
dziwi typ mocowania, bo na sznurki to tego typu toreb nie widziałem