Cytat: marszy w 21 Kwi 2017, 08:06Bezlusterkowce robią się powoli passe.Wydaje mi się, że jeszcze nie zrobiły się popularne. A już passe? Nie nadążam... Marek
Bezlusterkowce robią się powoli passe.
A ma znaczenie jakim jesteś bezlusterkowcem? Lusterkowcy będą Cię mieli w pogardzie bez względu na markę.
Bezlusterkowce robią się powoli passe. Zaawansowane kompakty pokroju Canona G1 X mII, G7 X mII, Sony RX100V czy Lumixów LX10 i LX100 oferują jeszcze większą mobilność przy często porównywalnej jakości. Przy kompaktach z matrycą 1,5" i m4/3 przesiadka na system bezlusterkowy ma sens tylko jeśli bardzo zależy nam na jakości i efekcie konkretnego szkła. Pytanie w jakim stopniu wymienna optyka wpłynie na jakość naszych zdjęć z wyprawy i na ile różnica ta będzie widoczna?
Mnie to nie przeszkadza, bo oni i tak wszyscy mają chore plecy od noszenia tego swojego sprzętu
... bezlusterkowcem na O... je zrobili :-)
Jest też mniejsza trwałość obiektywów. W kompaktach wszystko jest tak ruchome, że znacznie szybciej się psuje. Przynajmniej u mnie. Po prostu wymianę kompaktu co 2 lata wliczam w koszty tak samo jak łańcuch czy kasetę. Niestety cena inna.
Pytanie w jakim stopniu wymienna optyka wpłynie na jakość naszych zdjęć z wyprawy i na ile różnica ta będzie widoczna?
Wiesz, kilku znajomych, od jakiegoś czasu, nie potrafi wrzucić zdjęcia, nie pisząc jakim bezlusterkowcem na O... je zrobili :-)
Nie wiem. Może tylko ja tak mam ale oglądając galerię zdjęć to nie potrafię określić gorszym czy lepszym aparatem były zrobione. Za to dobrze widać czy ktoś potrafi czy nie robić zdjęcia.
Nie wiem. Może tylko ja tak mam ale oglądając galerię zdjęć to nie potrafię określić gorszym czy lepszym aparatem były zrobione.