Autor Wątek: Towarzysz z północnej/środkowej Polski na wypady weekendowe.  (Przeczytany 3283 razy)

Offline Mężczyzna tymczasem

• niech żyje Polska! Niech żyje!
  • Miasto: mazowieckie
  • Na forum od: 29.07.2013
Szukam towarzysza z północnej / środkowej polski na wyprawy po parkach krajobrazowych i narodowych. W weekendy lub przedłużone weekendy. Sakwy, namiot, odrobina buszkraftu plus rower.
« Ostatnia zmiana: 5 Cze 2021, 10:17 tymczasem »
M

Offline Mężczyzna kazik69

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 17.03.2019
Cześć.
 Jestem z Łodzi, zatem chyba spełniam wstępny warunek podstawowy :)
 Co do innych jak dla mnie ok. Chętnie wybiorę się na jakąś weekendową wycieczkę. Co powiesz na
 dystanse od 50 do 100 km dziennie ? 

Offline Mężczyzna mirko1981

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.01.2023
Wznawiam wątek.
Też poszukuje towarzystwa na wypady 3-7 dniowe w Polsce, ewentualnie za granicą (do obgadania). Namioty, nocleg pod chmurką, ciekawe tereny, zwiedzanie, jazda, i korzystanie z uroków natury, chillout na sportowo i z uśmiechem bez spiny. Trasy asfaltowe rzadkouczęszczane przez samochody, z przewagą leśnych i szutrowych tras.
Posiadam rower crossowy dlatego trasa około 70-90km/ dzień.
Gdyby coś ktoś, to wie jak mnie znaleźć :)

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Myślę, że jeśli będziesz miał jakieś pomysły na trasy, z konkretnym terminem to pisz na forum. Zwiększy to szanse na dołączenie się kogoś, np. z zaproponowanego rejonu kraju, lub mającego wolne.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Szacun dla rozmachu. W sumie każdy się załapie

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna mirko1981

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.01.2023
Raczej nie o rozmach chodzi tylko przyjemność. Nie każdy ma czas jazdy na miesiąc ani też może zdrowie i ochotę. Każdy lubi to co innego.
Niestety też nie każdy się załąpie. Nie trzeba robić 200 km dziennie To ma być też relaks. Korzystanie z natury, ciszy i oderwania się od miastowego pośpiechu i gonitwy.
Niestety Gravelowcy jeżdżą głównie po asfalcie na takie wyprawy i jeżdżą też z szybszą średnią. Często powyżej 20 km/h. stąd też mogą osiągnąć wynik 120 km/dzień.
Niewprawieni nie muszą dać rady z tobołami przejechać 70km. Niektórzy wolą siedzieć i piwkować po przejechaniu 40km/dzień.

Kwestia terminu i trasy jest tak elastyczna, że nie ma sensu dawać sztywne wymogi.
 :)

Offline Mężczyzna mathiasso

• Miasto: brzoskwinia/k.krakowa
  • Na forum od: 13.06.2022
witaj, pomysł dobry z wycieczkami, można obgadać szczegóły i spróbować coś zorganizować. Masz może messengera lub whatsappa? będzie wygodniej pogadać bez zaśmiecania forum.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum