Cytat: robb w 12 Cze 2012, 14:31Zaraz zaraz . .coś co mieści się na dłoni nie zmieści się do menażki?Zapomniałeś o kartuszu Cała "kuchnia" ma wejść do menażki. Małe maszynki gazowe wpasowują się w wypukłe denko kartusza
Zaraz zaraz . .coś co mieści się na dłoni nie zmieści się do menażki?
ok, jest tego wątku 26 stron. Nie mam siły go całego czytać...Chcę kupić porządną kuchenkę na benzynę. Jaką? Primus ciągle mi się o uszy obija, jest coś lepszego/porównywalnego a tańszego?
Wax - ostatnio przerabiałem temat i autorytetem nie jestem, ale Maciej z forum Optimus Nova bardzo chwalił. Wspominał, że jest z niej najbardziej zadowolony a kuchenek przerobił wiele.Ja z nova też jestem bardzo zadowolony.
Bogdan - dziękuję za słowa rozsądku. Mimo wszystko powiem, że wszystko co wiąże się z ogniem wymaga specjalnego traktowania z głową. Mam jednak duży przedsionek i nawet jak mi buchnie to się nic nie powinno stać.
a jaka jest żywotność takich kuchenek? ze 100 razy wodę ugotuję i mogę nową kupować? (czyt: czy jest sens kupować używaną?)
A jak to jest z tą igłą czyszczącą? w niektórych jest, w niektórych nie ma... potrzebne toto?
Gotując na benzynie ekstrakcyjnej nie czuję spalin.