Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź.Osobiście nie mam żadnej wiedzy o palnikach tuurystycznych, nie wiem jaki standard obowiązuje, jaki gwint czy to np 7/16' czy też są inne, które mają najwięcej zamienników i najlepszą dostępność. Na stronie castoramy i leroya widziałem naboje do gazu podobne do tych w kuchenkach pokazanych przeze mnie i nie wiem czy to ten sam standard.
Używałem tej kuchenki bez przerwy przez półtora roku, prawie cały czas paląc benzyną (jest dostępny zestaw Primusa butelka +pompka, który podłącza się jak kartusz gazowy). W tej kuchence nie ma co się psuć, i to jest jej wielka zaleta, oprócz dużego, mocnego i cichego płomienia - niezależnie, czy na gazie, czy na benzynie. Z rzadka trzeba przeczyszczać dyszę, co jest proste - to wszystko. Regulacja płomienia przy kartuszu/butli jest trochę mniej precyzyjna, niż w kuchenkach wielopaliwowych Primusa, które mają dodatkowe pokrętło przy samej kuchence - ale właśnie to dodatkowe pokrętło u wielu spotkanych w drodze osób sprawiało mnóstwo problemów (zapychanie się od kiepskiego paliwa, problemy z rozpalaniem, plucie paliwem, itp.). Zdecydowanie polecam.
może taka?https://8a.pl/palnik-turystyczny-kovea-moon-walker