Szukam palnika nakręcanego na kartusz...Ktoś coś poleci?
... świetnie nadaje się do gotowania wody, ale regulacja bardzo słaba (bardziej "on/off" niż regulacja)...
Cały zestaw: kuchenka, osłona przeciwdeszczowa, miska z pokrywką, rączkę, zapalniczka itd. ważą w sumie minimalnie ponad 100 g. Paliwo też lżejsze/wydajniejsze wagowo. Na krótki wyjazd, gdy chce się zrobić kawę/herbatę, owsiankę, spaghetti lub zagotować jajka, wydaje się być idealna.
Szukam palnika nakręcanego na kartusz. Zależy mi żeby był w stanie utrzymywać mały stabilny płomień.
Jak chce sobie zagotować liofa, to biorę kartusz 100g, brs3000t i aluminiowy kubek. Całość mieści się w kubku. Wagowo podobnie, a nie ma rzeźby
Im krótszy wyjazd, tym większa przewaga wagowa alkoholu. Po prostu dziwi mnie znikoma popularność, bo rozwiązanie ma pewne zalety.
No i wadą kartusza jest to, że z zasady gazu jest albo zbyt dużo, albo zbyt mało.
Trochę nie temat, więc nie będę prowadził krucjaty Dziwi mnie jednak znikoma popularność kuchennek na alkohol.Cały zestaw: kuchenka, osłona przeciwdeszczowa, miska z pokrywką, rączkę, zapalniczka itd. ważą w sumie minimalnie ponad 100 g. Paliwo też lżejsze/wydajniejsze wagowo. Na krótki wyjazd, gdy chce się zrobić kawę/herbatę, owsiankę, spaghetti lub zagotować jajka, wydaje się być idealna.