Masz? Używasz?
A ja na tego MSRa własnie ostrzę sobie zęby, tylko cena odstrasza Masz? Używasz? Gdyby mnie ktoś przekonał niesponsorowaną opinią, to bym zaszalał - szukam czegoś porządnego na chłodniejsze pory, czegoś z podrzewaczem gazu./.../
Cytat: bzyk69 w 22 Gru 2023, 10:13Masz? Używasz?Niestety nie, ostatnio rozważałem ale ostatecznie zdecydowałem się na bardziej budżetowy nakręcany na kartusz (też MSRa).
Cytat: bzyk69 w 22 Gru 2023, 10:13A ja na tego MSRa własnie ostrzę sobie zęby, tylko cena odstrasza Masz? Używasz? Gdyby mnie ktoś przekonał niesponsorowaną opinią, to bym zaszalał - szukam czegoś porządnego na chłodniejsze pory, czegoś z podrzewaczem gazu./.../Wiara pali benzin.
Pocketrocket 2?
No ale benzyna jest upierdliwa. Ciężka, i brudna. Tam gdzie da się kupić gaz, to lepiej korzystać z gazu.
Gaz jest a/ drogi
Cytat: bzyk69 w 22 Gru 2023, 10:13A ja na tego MSRa własnie ostrzę sobie zęby, tylko cena odstrasza Masz? Używasz? Gdyby mnie ktoś przekonał niesponsorowaną opinią, to bym zaszalał - szukam czegoś porządnego na chłodniejsze pory, czegoś z podrzewaczem gazu./.../Kilka lat - lamnie git.Zależnie od uwarunkowań luknij też Soto.Napiszę niepopularnie:Czemuż topicstarter nie pyta o kuchenkę turystyczną na paliwa ciekłe? - Benzin to benzin - wraz nastrój lepszy, atmosfera itd.Wiara pali benzin.
Jeśli kupujesz fabryczne kartusze - tak, jeśli przelewasz - nie. Ostatnie 3 lata obleciałem za bodaj 40 zł (gaz do zapalniczek przelewany) a lubię w lesie i zupkę i kawkę wypić.
Stara wiara nie używa kuchenek. Paliwo leży na ziemi. Zasilając szeregi starej wiary, zrezygnowałem z niepotrzebnego gadżetu - rowerowo.
Ja się z benzyny wyleczyłem jak mi pękła uszczelka w oryginalnym super drogim primusie podczas dojazdu pociągiem w Alpy i zalała całe zapasy żywności i ciuchy. /.../
Te rzeczy, w tym uszczelki, okresowo przecież się przegląda (kontrola wzrokowa), zwłaszcza przed dalszym wyjazdem. - Nie drogiego* Primusa, lecz Twa wina jest oczywista.
Niedawno, również w kontekście Alp, wspominałeś o ubezpieczeniach obejmujących ratownictwo także w Helvetii. - Zniszczenia ekwipażu owe nie obejmują?