Autor Wątek: Ortlieb Back Roller Classic vs Back Roller Plus  (Przeczytany 9858 razy)

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
Cytat: "Mateusz"
Różnica w cenie między deuterem (rack pack) a ortliebem (classic) wynosi 20zł.

mamy chyba różne dane albo rozmawiamy o innych sakwach.
bo  ja widzę "trochę" większą różnicę :)  
Deuter Rack Pack  http://www.bikekatalog.pl/2009/akcesoria/665/Deuter.Rack.Pack.Uni/

Ortlieb Classic na tył: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_SAKWY+BACK+ROLLER+CLASSIC.html?PT=53013496&PZTA=8&HNT=T&PD=53010824&WSZDZ=T
pozdr

Krzych

Offline Mateusz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.06.2010
Zdecydowanie mówimy/piszemy o innych modelach. Ja mówię/piszę o Deuter Rack Pack, a ty o Rack Pack UNI.

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
no to tą sprawę mamy przynajmniej wyjaśnioną :)
Jedynego Rack Packa jakie znałem to był własnie Uni i gdzieś mi drzemało w głowie  że one takie drogie nie są. Przerabiałem temat sakw 4 miesiące temu i rozważałem tego  Uni,crosso,  MSXa  ale na finale zdecydowałem się na Crosso Dry bo była promocja a opinie były w m miarę zrównoważone.
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Hej,
  planuję zakupić Ortlieb Back-Roller Plus, ale ciekawi mnie jak wygląda sprawa z:
  - mocowaniem: czy nie pęka lub nie dzieją się inne dziwne rzeczy?
  - mocowanie: jak rzucimy sakwę na ziemie to nie pęknie?

- mocowanie: jeden z moich znajomych głośno zastanawiał się nad mocowaniem
    że niby nie wygląda zbyt solidnie - baliśmy się, że to "plastik fantastic",
    Czytałem, że uchwyty się mogą rozgiąć. Solidne czy są lepsze?
  - szczelnością: w deszczu/ulewie wielogodzinnej nie przemakają?
  - po dłuższym użytkowaniu widzicie jakieś wady?
  - po dłuższym użytkowaniu wytarły się gdzieś albo popsuło się coś co
    pokaże, że nie warto wybierać tego modelu?

"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Back Rollery Plus, to prawdopodobnie najlepsze sakwy na rynku - nie miej żadnych obaw co do jakości. Jak masz kasę, to warto nabyć. Możesz rozważyć tańsze Back Rollery Classic. Różnica jest w materiale i systemie mocowania - do obejrzenia na stronie www.ortlieb.com . Trudne pytanie, czy opłaca się dopłacać do Rollerów Plus.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Freud

Jak to mówią: raz kozie śmierć.
Tutaj powiedzenie nad wyrost bo sakwy b. dobre pewnie.
Raczej zakupie je. Jaki model bagażnika będzie dobry na te sakwy?

Na ten http://velo.com.pl/produkty/?m=0&id=1059
będę miał rabat więc pytanie czy taki jest okej.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
O bagażnik proszę pytać się w stosownym temacie dotyczącym bagażników :) Co do bagażnika, to wersja najlepsza- Tubus lub ekonomiczna Crosso. Ta konstrukcja z linka nie jest dobrym pomysłem.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Skoro już tyle wydajesz na sakwy to bierz Tubusa Cargo albo Logo :)

Offline Mężczyzna Freud

To raczej zakupię Crosso. Bagażnik będzie zakładany od czasu do czasu wiec nie potrzebuję czegoś super. Bagażnik nie przemoknie a sakwy lepiej żeby były dobre.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Chodzi o to, żebyś miał na czym wieźć te sakwy :D może nie przemoknie, ale może pęknąć :P
generalnie, to do crosso nie mam zastrzeżeń, jest w porządku, ale tubus to klasa sama w sobie :D
Ja osobiście przejechałem masę kilometrów z bagażnikiem za 20 zł, wszystkim na około pękały, czy to stalowe, czy aluminiowe, a ten, dalej "żyje". Może jakiś wadliwy model mam :D

Offline Mężczyzna Freud

Różnica w cenie między Crosso a Tubus jest spora większa niż różnica w cenie pomiędzy sakwami Crosso a Ortlieb. Do tego mam wrażenie, że różnica w jakości bagażników Crosso a Tubus nie będzie aż tak porażająca (może mi się tylko wydawać).

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Gdzie zamawiasz?

Tutaj wyjdzie dosyć tanio, Tubus kosztyje tylko 250zł.

www.bike-components.de

Offline Mężczyzna Freud

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Zgadza sie. Ortlieby też są tańsze na pewno.

Offline Mężczyzna Freud

Na sakwę pewnie dostanę od 10% do 20% rabatu, ale z bagażnikiem może być różnie.
Ta strona, którą podałeś: to jest sklep w DE - do tego trzeba doliczyć koszty przesyłki.
Nie wyjdzie na to samo co w PL ?  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum