Ale na śrubie do błotnika.
No, Tubus piszą, żeby nie montować tego w taki sposób, ale ten widelec jest wyjątkowo wredny w kwestii umiejscowienia oczek. Nic się nie powinno stać, to w końcu stal. Jakbyś chciał mieć idealnie poziomo to odkręć poziome rurki, zamień stronami, żeby wspomniana szyna była u dołu każdej z rurek i tym sposobem podniosą ci się o kolejne 3-5 mm i wtedy już będzie cymesik w poziomie. [EDIT] - a nie, już tak jest, nie dopatrzyłem. W takim razie gdyby serio ci na tym zależało to można zawsze te szyny odciąć, zrobić nowe z płaskownika i przyspawać ostrożnie bardziej ku tyłowi każdej z rurek.
Samo się wyprostuje, gdy założysz na właściwe śruby, Niestety tu jest lipa jak w mojej Sutrze i trzeba założyć duże dystanse, by się to zmieściło (np. z klocków do V). Edit: widzę na zdjęciu, że jest jeszcze większa lipa niż w Sutrze i chyba jednak po bożemu tego nie założysz.
Przesuń tą szynę na goleniach maksymalnie do przodu i bagażnik zbliży się trochę do poziomu. Osobiście mam obsesję na punkcie posiadania tego elementu nie pod kątem na moich widelcach, bo inaczej podczas jazdy większość ciężaru przednich sakw opiera się na jednym haku, który dostaje w tyłek na każdej nierówności i w końcu coś się musi urwać.