Czy ktoś spotkał się z firma Robert’s?
Mój aktualny śpiwór to Cumulus X-Lite 200. Nowy jest nieco ponad 100 g cięższy, ale dostaję 130 g puchu i zamek. Kaptur mają oba. Objętościowo StS jest powiedzmy akceptowalny.
rano śpiwór jest od zewnątrz mokry. To zaczyna być nieco upierdliwe z kolejnym dniem.
Przy solidnych mrozach, para skrapla się na zewnętrznej powłoce i rano śpiwór jest od zewnątrz mokry. To zaczyna być nieco upierdliwe z kolejnym dniem. Ten puch hydroforowy mógłby być tutaj jakimś półśrodkiem minimalizujacym utratę właściwości termicznych.
Pertex® Quantum Pro to ultralekka tkanina wodoszczelna z cienką membraną, używana jako powłoka zewnętrzna. Wybierz ją, jeśli śpiwór będzie narażony na działanie wilgoci.
Na pewno zauważałem spadek puszystości/loftu.Spadku termiki nie zauważyłem, ale też nie spałem w temperaturach bliskich limitu śpiwora.
A może do tego tkaninę:CytujPertex® Quantum Pro to ultralekka tkanina wodoszczelna z cienką membraną, używana jako powłoka zewnętrzna. Wybierz ją, jeśli śpiwór będzie narażony na działanie wilgoci.