Ale jak to ma być jednorazowa akcja to chyba bym szedł w syntetyka.
Często używany puch warto prac aby przywrócić mu sprężystość.
Mam starego syntetyka z Decathlonu Forclaz Ultralight 0-5stC.Było 3-4stC. Przemarzłem, mimo, że do zmarźluchów nie należę.
(...)Wracając do meritum, ten z Decathlonu to w rozmiarze XL już kawał kloca. Patrząc na wymiary jest też dosyć wąski. Ja na przykład dlatego brałem Cumulusa, bo mogłem go poszerzyć, a że się wiercę w nocy i nie śpię na plecach to w takim jak ten z Deca bym się nie wyspał. Jak byś szedł w syntetyka to popatrz na Snugpaka. Myślę, że w tych wymiarach i w podobnej wadze co Forclaz coś znajdziesz za połowę ceny. (...)
Tak z ciekawości zapytam - jakie masz doświadczenie z takimi długimi dystansami z buta?
Cytat: kouczan w 13 Mar 2024, 20:18Tak z ciekawości zapytam - jakie masz doświadczenie z takimi długimi dystansami z buta?Nie mam, to pójdę :-) A tak poważnie to 1-dniowe wycieczki po 30-40 km. Trochę terenowych ultra rowerowych (400-700 km). Wyjdzie w praniu.
Cytat: kouczan w 13 Mar 2024, 20:18Tak z ciekawości zapytam - jakie masz doświadczenie z takimi długimi dystansami z buta?Nie mam, to pójdę :-)
Cytat: TripRider w 14 Mar 2024, 08:25Nie mam, to pójdę :-) Jedyne słuszne podejście. Parafrazując mojego idola - trzeba wyjść z domu zanim się dojdzie do wniosku, że to bez sensu.
Nie mam, to pójdę :-)
To co podesłałem biorę pojutrze jako zewnętrzny śpiwór na siedemdziesiąty równoleznik i jak wrócę to będzie znaczyło, że wystarczył