Cytat: Dream Maker w 14 Lis 2020, 16:08A nie lepiej namiot?Dokładnie, namiot chroni od wiatru sporo lepiej niż hamak.
A nie lepiej namiot?
***** *** gdzie masz napisane, że worek_foliowy spał w hamaku w namiocie? No gdzie? A jeśli nie spał w hamaku w namiocie, to jakim cudem miał przycierać kurtką, śpiworem czy czapką o ścianki namiotu? Co najwyżej o moskitierę, jeśli miał takową.
Dużo zależy od ochrony przed wiatrem. Ostatnio spałem w hamaku, śpiwór 400, miałem na sobie bluzę i kurtkę puchową. Przy około 7 (??) stopniach no i było zimno. Następna noc była chłodniejsza, ale dołożyłem jeszcze kurtkę gore-tex, lepiej się schowałem przed wiatrem i było całkiem przyzwoicie. Przeciąg może bez problemu obniżyć odczuwalną temperaturę o 7 stopni.Zamiast grubego śpiwora chyba lepiej wziąć cienką kurtkę puchową i ewentualnie skarpety wełniane (zwłaszcza jeśli ma się hamak). Kurtka ma ten plus, że ma szersze zastosowanie.
Że może się kruszyć w dłuższym okresie użytkowania, że impregnacja może nie wytrzymać eksploatacji itp.
że jak się go zwija od góry