ja kupuję przez konto córki, a ona nie robiła tego pierwszy raz. Może to była kwestii niesolidnych sprzedawców ale przez to człowiek się zraża. Mówi się trudno i żyje się dalej.
Dokładnie tak. Też mam Aegisa, ja jestem zadowolony. Tutaj problem połaszenia się na cenę a nie opinie i sprzedawcy. Cóż. Sam sobie zgotowałeś ten los. Podjąłeś ryzyko ale nie v wyszło.
Złe doświadczenia z AliExpress mają głównie osoby, które mało kupują. Ja mam zrobionych sporo zakupów, więc może jestem inaczej traktowany. Jeśli cokolwiek jest nie tak, to nie jest mój problem. Jeśli przedmiot jest niezgodny z opisem, to zawsze jestem w stanie wywalczyć znaczną obniżkę i w sumie jeszcze wychodzę na plus..
A co to zmienia czy dużo kupujesz czy mało, jak się natniesz na naciągany opis?
Jak kupujesz dużo, to się nie natniesz, bo wyrabiają się pewne nawyki: kilka doświadczeń z kiepskimi sprzedawcami uczy patrzenia w komentarze, na poziom oceny poszczególnych składowych oceny głównej, na ocenę sklepu i prognozowany czas dostarczenia przesyłki, uczysz się też zwracać uwagę na to, skąd towar jest wysyłany. Przy droższych zakupach - masz mnóstwo blogów i vlogów z opiniami ludzi, którzy kupili jakiś towar i go używają (popatrz na YT ile jest filmów ze sprzętem naturehike).