Autor Wątek: Przedni bagażnik  (Przeczytany 18713 razy)

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
Odp: Przedni bagażnik
« 25 Cze 2006, 23:23 »
tak przez neta jest najlepiej bo telefonicznie jest czasem ciezko. A czy warto? Ja jestem z nich zadowolony. Jak chcesz wiecej fotek jak ta wyzej to uderz na gg albo prv

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 25 Lis 2006, 14:08 »
Hej, jak możesz to wrzuć tutaj fotki bagażnika crosso. Najlepiej z sakwami i bez. Też jestem ciekaw.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 30 Lis 2006, 15:45 »
rower z sakwami crosso
ja jestem w 100% zadowolony

Paolo

• Gość
« 17 Gru 2006, 18:36 »
Witam...
Jakoś w zimę robi mi się najlepsze zakupy rowerowe .. :) a tym razem padło na przedni amorek i bagażnik.
Bagażnik kupię prawdopodobnie Crosso.
Jeśli chodzi natomiast o amortyzator to mam mały kłopot. Poruszam sie głównie "turystycznie" dlatego nie chce nic kosmicznego, gdzieś do kwoty 200zł.
Mam na oku RST Gila sl plus. Czy jednak każdy amortyzator ma odpowiednie "wejście" do montażu bagażnika? Nie chce robić żadnych prowizorek, ponieważ nie bardzo lubie majsterkowanie. Chciałbym natomiast aby amortyzator i przedni bagażnik idealnie sie rozumieli..
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze podpowiedzi
Paolo

« 17 Gru 2006, 22:04 »
Ja swój bagażnik przymierzałem w sklepie, sam zamontowałem go i pasował, sądzę, że każdy low-rider będzie pasował do amora. Bagażnik można regulować względem widelca, więc nie widzę problemu, żeby nie pasował

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 18 Gru 2006, 17:13 »
Cytat: "mordimer"
sądzę, że każdy low-rider będzie pasował do amora.

Nie każdy. Mam w domu np taki bagaznik: Accent Low Rider FR-879 i nie pasuje on do niczego, ani do sztywnego widelca, ani do amora. Może kiedyś uda mi się znaleźć widelec do którego był projektowany?

A może ktoś chce go kupić? Oddam za grosze. Może słuzyć np jako wieszak na ubrania ;)

Paolo

• Gość
« 18 Gru 2006, 18:13 »
Więc jeśli pasuje prawie do wszytskich... to czy jest sens wydawania kilku stówek na dobry amortyzator? Tak jak pisał gdzieś acanay, lepszy sprzęt pomaga, ale gorszy sprzęt nie przeszkadza, więc mam nadzieję ze Pisał równiez o amorkach a nie tylko o ciuchach.. ;)
Czy osoby jeżdżące z przednimi sakwami mogą szepnąc coś z ich doświadczeń wyprawowych? Pytam, bo nie wiem czy jest sens ładować kilka setek w amorach, skoro może być i na podróze równie dobry do 200zł...
Pozdrawiam
Paolo

« 18 Gru 2006, 18:52 »
Romal, rzeczywiście ten bagażnik z linka jest dziwny i może nie pasować do wielu różnych amortyzatorów czy widelców... miałem na myśli bardziej model low-rider low-rider
ja właśnie mam bardzo podobny model i teoretycznie, zakładam, z nim w większości przypadków obejdzie się bez problemu

Paolo, wydaje mi się, że do jazdy po asfalcie zbędny będzie wydatek na drogi amor
w tym roku jeździłem z przednimi sakwami, z amortyzatorem co prawda raczej na góry, ale gdybym miał wybierać na taką podróz amor wybrałbym na pewno lżejszy niż mam

« 18 Gru 2006, 22:36 »
Ja bym patrzył żeby miał blokadę  skoku, fajna rzecz. Są pewnie też takie, które oprócz blokady mają w połowie wyoskości otwory na zamocowanie bagażnika, a na dole otwory na błotniki. Może coś Suntour albo RST. IMHO szkoda kupować coś lepszego, chyba że w wybitnej promocji, ale takich w PL nie ma.
   Co do bagażnika to pojawiły się tubusy na www.bikeman.pl, ale za jakość trzeba słono zapłacić.

P.S.
Zwróc uwagę, że amor o zbyt dużym skoku może zmienić geomterię roweru.

P.S. 2
Jak znajdziesz coś ciekawego to napisz na forum  :)

Paolo

• Gość
« 18 Gru 2006, 23:03 »
Witam. Jakos najbardziej interesuje sie amortyzatorami RST: GIla lub Omega. Przedział cenowy to ok. 150-190zł. Dla mnie to optymalna cena, tym bardziej ze chce jeszcze zmienić w końcu hamulce na Avid5 oraz klamkomanetki na Alivio...
Tak więc troszke wydatków mnie czeka, a i szczepienia jakieś bedzie trzeba porobic... ;)
Pozdrawiam
Paolo

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
« 27 Gru 2006, 17:36 »
odradzam kupowanie klamkomanetek

Paolo

• Gość
« 27 Gru 2006, 20:42 »
Witam...
Dlaczego odradzasz taki manewr? Byłem o krok od kupienia klamomanetek Alivio, ale w ostatniej chwili zobaczylem kopmlet hamulców +klamek Avid... To chyba był jakis znak.. ;)
Swoją drogą gdybyś mógł to proszę uzasadnij swoją wypowiedź...
Paolo

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 29 Gru 2006, 14:23 »
Ojej, uzasadnienie jest proste i _czysto_ teoretyczne. Jak złamiesz klamkę, to musisz wymienić tanią klamkę, a nie drogie klamkomanetki. Ot i cała tajemnica. A ja i tak używam klamkomanetek.

Offline Mężczyzna biber

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 03.09.2006
« 29 Gru 2006, 19:13 »
Witam
Mam właśnie takie klamkomanetki. Na razie wytrzymały prawie 10tys. km i jest ok.
Nigdy nie miałem z nimi kłopotu.
Pozdrawiam

« 29 Gru 2006, 19:47 »
Lepiej mieć klamki i manetki osobno. Ja na Lx-ach przejechał już jakieś 13 tyś km i nic się nie dzieje, ale w międzyczasie kupiłem magury. Z klamkomanetkami też pewnie nic by się nie stało, ale wątpie czy zdecydowałbym się na magury. Podobny problem może się pojawić, gdy zechcemy zmienić system przerzutek z Shiman na SRAM i odwrotnie. Po za tym wydaje się mi, że klamki mają mniejszą żywotność w stosunku do manetek. Wyraźnie szybciej łapią luzy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum