Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
23 Lis 2024, 09:15
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Osprzęt
»
Bagażniki i przyczepki
»
Przedni bagażnik
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
[
4
]
5
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Przedni bagażnik (Przeczytany 18716 razy)
King
Marzyciel
Miasto: Gdynia
Na forum od: 16.03.2012
Odp: Przedni bagażnik
«
25 Wrz 2012, 21:27 »
Czy to te z pałąkiem?
Taki?:
http://www.wrower.pl/testy/2006/2006-BagaznikCrosso.php
Jeśli tak, to możliwe że byłbym chętny
Ogólnie opinie są pozytywne ichnie, prawda?
fb.com/ZaHoryzont <-----
Medawc
Miasto: Wrocław
Na forum od: 02.12.2010
«
25 Wrz 2012, 21:31 »
Tak, z pałąkiem, dokładnie taki, jak w linku.
Do tego OPRÓCZ bagażnika Crosso mają jeszcze taki (równierz nie ma go na stronie):
King
Marzyciel
Na forum od: 16.03.2012
«
3 Paź 2012, 21:54 »
No dobra. A czy to prawda że załadowany przedni bagażnik w wersji wysokiej BARDZO zaburza prowadzenie? Ma to aż tak duże znaczenie? Tzn. czy jest znacznie odczuwalne?
fb.com/ZaHoryzont <-----
pajak
Na forum od: 22.06.2010
«
4 Paź 2012, 20:27 »
Nie, nie jest to prawda. Bagażnik długi bardzo zaburza prowadzenie, wysokość ma raczej niewielki wpływ na prowadzenie.
Najbardziej odczuwalne są podmuchy boczne wiatru, ale nie jestem pewien, czy przypadkiem to nie jest bardziej związane z rozmiarem sakw (bo na wysoki bagażnik "wchodzą" normalne tylne sakwy, a na lowridera tylko wersje "mini")
Oczywiście znacznie pogarsza stabilność, ale to chyba jest oczywiste i chyba nikt nie jedzie w trudny teren z bagażami na przednim widelcu..
Trole są samotnikami i unikają słońca.
Iwo
leniwy południowiec
Miasto: Kraków
Na forum od: 20.09.2010
«
6 Paź 2012, 13:29 »
W naprawdę trudny teren trzeba brać tyle jedzenia, że nie ma opcji bez przedniego bagażnika
Wcale nie uważam, że przedni bagażnik pogarsza stabilność, wprost przeciwnie, dużo pewniej się czułem na zjazdach z nim niż bez niego. Dociążenie przedniego koła sprawia, że wyraźnie lepiej trzyma się ono podłoża, dużo łatwiej utrzymać obrany kierunek. Zapewne zmniejsza zwrotność roweru - no ale jeśli mamy tyle bagażu, że trzeba zakładać przedni bagażnik, to siłą rzeczy nie jest ona duża...
O wiele bardziej przednie sakwy przeszkadzają mi na asfalcie - mocno pogarszają aerodynamikę, trudniej się z nimi rozpędzić z górki i utrzymać wysoką prędkość.
Bagażnik długi
Co to jest?
http://www.flickr.com/photos/103427468@N03/sets/
pajak
Na forum od: 22.06.2010
«
6 Paź 2012, 13:39 »
Cytat: Iwo w 6 Paź 2012, 13:29
Bagażnik długi
Co to jest?
Kiedyś na przedni widelec po prostu zakładało się zwykły "tylny" bagażnik. Z takim bomem prowadzenie to już sztuka albo siłownia
Trole są samotnikami i unikają słońca.
Grzesio
Na forum od: 12.01.2012
«
19 Lut 2013, 21:38 »
Mam sztywny widelec z otworem po srodku a doleglosc miedzy nim a dolnym mocowaniem kolo piasty to 16,5 cm.
Jest jakis bagaznik zeby pasowal z mocowaniem na te odleglosc? Mozecie zmierzyc u siebie jak wypada?!
Mam patent z plytka(chyba mosiadz) na zdjeciu ale jesli istnieje bagaznik pasujacy to oddam zakupiony dzis SportArsenal. Kupilem bo akurat pałak z tylu mi pasuje.
Zaraz wysle foty bo pisze z tel :/
Grzesio
Na forum od: 12.01.2012
«
19 Lut 2013, 22:06 »
Nie moglem edytowac z tel :/
wloczykij
Miasto: home
Na forum od: 01.04.2013
«
26 Cze 2013, 23:40 »
Ma ktoś z Was doświadczenie z tego typu bagażnikami?
http://allegro.pl/bagaznik-przedni-pod-sakwy-author-acr-30-nowy-i3332508412.html
Wygląda ciekawie, śpiwór pewnie da radę zamocować na nim, może też karimatę... Co o nim sądzicie, warto za tą cenę?
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
26 Cze 2013, 23:42 »
Sakw na nim nie powiesisz, więc nie jest zbyt praktyczny a karimatę możesz na tylny bagażnik dać.
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
wloczykij
Miasto: home
Na forum od: 01.04.2013
«
26 Cze 2013, 23:45 »
Na tylny bagażnik zaplanowany jest namiot. Między dwoma sakwami, na górnej półce. Do sakw są lowridery jak pamiętam, ten bardziej by był jako stelaż, aby coś na nim przypiąć... Na ebayu trochę inny za 40 PLN jest.
kate_riddle
Miasto: Gryfice
Na forum od: 14.10.2013
«
4 Mar 2014, 15:09 »
Czy ktoś spotkał się może z bagażnikiem Massload CL-890F typu Low Rider? W sklepie piszą, że jest identyczny jak od crosso. A cena - 30zł mniej. Warto ryzykować, czy lepiej dopłacić do crosso?
s_13
Robert
Miasto: Czarna Białostocka
Na forum od: 16.06.2013
«
6 Kwi 2014, 20:35 »
Dzisiaj na dziale "sezon rowerowy" zakupiłem lowrider, aluminiowy, kolor czarny, nawet solidnie pospawany, wydaje się być uniwersalny, bo z obejmami do mocowania na widelec bez śrub na takowy i blaszkami pod v-breki, czyli da się przypiąć pod amortyzator, przymierzałem do koła 26 i 28 cali, pasuje. Może i nie rewelacja, ale cena 39 pln zachęcająca.
rafal77
Miasto: zabrze
Na forum od: 14.10.2015
«
25 Paź 2015, 15:35 »
Chciałem odświeżyć temat .
A mianowicie interesuje mnie zamocowanie tylnego bagażnika z przodu .
Już wyjaśniam dlaczego , mam kierownice wielofunkcyjną a dokładnie taki zawijas z możliwością zmiany chwytu . I jest duży problem z zapięciem przedniej torby na kierownice z powodu braku miejsca .
Przedni bagażnik umożliwił by mi zamocowanie torby na górze i wtedy miał bym tylko do zamocowania na kierownicy mapnik.
Ale nie wiem jak się prowadzi taki rower z przypiętą torbą , a może i nawet z sakwami po bokach
globalbus
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.05.2011
«
25 Paź 2015, 16:23 »
zamontuj drugi mostek, gdy masz ahead i trochę podkładek.
My home is where my bike is.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
[
4
]
5
Następna >>