Odświeżę temat.
Mam sakwy crosso expert ze starym systemem mocowania na hakach. Chciałbym kupić kupić przedni bagażnik pod te sakwy. Zależy mi, żeby bez żadnej rzeźby zamontować bagażnik do mojego roweru (Author Ronin) i żeby potem stabilnie powiesić na nich sakwy. Co polecacie?
Bagażnik crosso/massload? Sakwy na pewno na nim powieszę, pytanie czy zamontuję go na widelcu? Nie chcę używać obejm, nie mam piwotów.
Tubus? Który? Zamontować się do pewnie da bez problemu, ale jak wygląda potem wożenie na nim sakw crosso? Nie będą spadać?
Jakiś inny? Jaki?
Jakbym miałbym coś rzeźbić przy bagażniku crosso to wolę dołożyć do Tubusa jeżeli w nim wszystko będzie działało jak trzeba. Ale jeżeli bagażnik od crosso będzie działał jak trzeba to nie widzę powodu żeby dokładać dwie stówki do tubusa który działa równie dobrze.
Najlepiej byłoby mi pojechać do jakiegoś sklepu stacjonarnego i przymierzyć te bagażniki, ale nie bardzo mam na to czas. Tak samo jak na bawienie się w zamawianie wszystkich bagażników, przymierzanie i odsyłanie tych które mi nie pasują.