Autor Wątek: Poznań/Strzeszyn Grecki - szukam chętnych na wspólne wypady  (Przeczytany 3887 razy)

Saymon

• Gość
Hej wszystkim!
Jak w temacie, szukam chętnych osób do wspólnej jazdy, pogoda piękna, a w grupie zawsze raźniej;) Jestem z Poznania, ze Strzeszyna Greckiego. Jestem otwarty na wszelkie propozycje i raczej dyspozycyjny! acha, mam 23 lata, jeśli ma to jakieś znaczenie;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Cześć Saymon, jesli to ma jakieś znaczenie to ja mam 37  :shock: (kurcze jak do tego doszło?), a mój Jacek 30. Jak się nas nie boisz, to daj na priv maila, w zasadzie co weekend jeździmy na stosunkowo długie trasy, myślę że ciekawe jak na Wielkopolskę, więc jeśli chcesz, mogę Ci dawać zawsze cynk przed wycieczką, a jak będziesz chciał to po prostu dołączysz. Pozdrawiam...
OOO - jeżeli jestes ze Strzeszyna Greckiego - powiedz mi czy wypożyczalnia kajaków nad Strzeszynkiem działa w tygodniu? Czy tylko w weekendy?
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline tobiasz

• Na forum od: 13.06.2006
jak by co ja sie pisze

Offline Mężczyzna xArEs

• Na forum od: 15.02.2010
Może nie regularnie (bo pracuje o najróżniejszych porach dnia i nocy i w świątki piątki i niedziele czasem też) ale raz na jakiś czas mógłbym też się załapać z Wami.
Powiedz mi Martwawiewiórko jakie to są "dość długie trasy" ?? Pytam oczywiście z ciekawości bo jak jesteście długodystansowcami to mogę nie nadążyć za Wami :)
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
He,he - martwawiewiórka zapewne potrafi się wyluzować i dostosować do grupy,
ale uważajcie chłopaki - scigać się z nią to ryzykowna sprawa :D

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Cytat: "transatlantyk"
scigać się z nią to ryzykowna sprawa
ale za to potrafi skutecznie pociągnąć kogoś na kole ;)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Cytat: "transatlantyk"
He,he - martwawiewiórka zapewne potrafi się wyluzować i dostosować do grupy,
ale uważajcie chłopaki - scigać się z nią to ryzykowna sprawa :D

taaa, martwawiewiórka jak jest wyluzowana to zwalnia do 30, a Jacek najwyżej do 35 :D

Jedziecie z nimi na własną odpowiedzialność ;-)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Cytat: "dudi_"
transatlantyk napisał/a:   
scigać się z nią to ryzykowna sprawa   
ale za to potrafi skutecznie pociągnąć kogoś na kole ;)

Z powrotu ze zlotu pamiętam tylko jaką, kto miał tylną oponę (jechałem tak blisko, że każdy klocek bieżnika pamiętam). No i każdego rozpoznałbym po pośladkach ;-) Nic więcej nie widziałem przez te ~80km.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

• Użytkownik forum
Dziękuję za słowa uznania  :D Jednakowoż nie przesadzajmy - cały czas jest to jednak jeżdżenie turystyczne a nie jakieś inne. No i tak ma zostać.
Długie trasy -  to w porównaniu do Twoich Transatlantyku - mizernie krótkie;) Chodzi tu o wycieczki, więc z długością nie przesadzamy, chociaż zdarzyła się nam w tym roku już dwukrotnie wycieczka  dwusetka. Standardowo są to takie wycieczki na 120-130 km, staramy się sporo jeździć po terenie, więc ten terenowy procent jest znaczny. No i ostatnio tez często staramy się pojechać gdzieś pociągiem i wracamy na rowerach...
Ostatnie wycieczki to były np. do Mogilna i tam po okolicy, do Gniezna i wzdłuż Wełny, w zeszły weekend podjechaliśmy sobie za Żmigród i wybraliśmy sie na Wzgórza Strupińskie.
Xares, Tobiasz i Saymon - jak chcecie, to mogę tu wpisywać gdzie się wybieramy i możecie się podłączać, nie ma problemu, razem weselej. Co do weekendu nastepnego, to sie planujemy wybrać na dwa dni razem z cyklistami do Drawskiej, a za dwa tygodnie na kajaki, więc dopiero dałabym znać pewnie poźniej, chyba że macie czasem czas na wieczorne krótsze wypady w tygodniu...

no a tak w ogóle zauważyłam że jest nawet dział na jednodniowe wycieczki u góry, więc tam chyba będę wpisywać...

o tutaj...jeszcze taki puściutki...:
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=2443

Cinek jak tak pamiętasz moją oponę to mów mi zaraz jaka to była opona....szwalbe czy tioga? :D

Offline Mężczyzna xArEs

• Na forum od: 15.02.2010
Cytat: "martwawiewiórka"

Cinek jak tak pamiętasz moją oponę to mów mi zaraz jaka to była opona....szwalbe czy tioga? :D

e....Cinek to w końcu  facet  - więc zapamiętał raczej pośladki - pewnie specjalnie o tym wspomniał :)
A jak jechał za Jackiem to zapamiętał bieżnik :)

a tak na serio .... to ok bedziemy śledzili wątek.
Miłych wypadów i stopy wody pod kilem :)
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
Cytat: "martwawiewiórka"

No na bieżniku nic nie było napisane, a to tylko widziałem. To był jakiś semi-slick, dość gładki w środku, szeroki gdzieś na 2". Obstawiam tiogę.
Jacek miał jakieś terenowe opony, Remigiusz Marathony XR, a Dudi_ chyba zwykłe Marathony albo te z tym grubszym bieżnikiem - Tour czy jakoś tak.

:mrgreen:

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Cytat: "cinek88"
Dudi_ chyba zwykłe Marathony albo te z tym grubszym bieżnikiem - Tour czy jakoś tak.

Plusy, bez Tour ;)

Saymon

• Gość
o kurcze...szczerze mówiąc, po tym co właśnie przeczytałem oczy trochę wyszły mi z orbit:) Nie będę ukrywał, że dopiero odświeżam przygodę z rowerem i nie wiem po prostu czy dałbym radę za Wami nadążyć! Ale jeśli rzeczywiście mógłbym, to bardzo chętnie spróbuję! :)  i jestem bardzo otwarty na wieczorne, krótsze wypady, chociażby po to, żeby zobaczyć czy dam radę dotrzymać Wam kroku;)

• Użytkownik forum
Daj spokój - chłopaki mocno przesadziły.  Na pewno nadążysz...
A co do kajaków na Strzeszyńskim to wypożyczalnia działa....dzisiaj sprawdziłam z koleżanką...

Saymon

• Gość
W takim razie kiedy pierwszy wypad?:))
co do wypożyczalni...bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum